Prepararea nu este grea, așa că am încercat rețeta. A ieșit o prăjitură delicioasă, de o finețe extraordinară. Fiecare îmbucătură trebuie să o țineți pe cerul gurii, lăsând bezeaua să se topească ușor ca să-i simțiți gustul mirific.
Ingrediente necesare pentru blaturi
- 10 albușuri
- 240 g zahăr pudră
- 2 linguri amidon de porumb
- 400 g miez de nucă, prăjit în tigaie uscată și răcit
Ingrediente necesare pentru cremă
- 10 gălbenușuri
- 160 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 200 g unt
- 1 lingură de cacao
Ingrediente necesare pentru decor
- 40-50 g ciocolată
Mod de preparare
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Avem grijă ca în bolul cu albușuri să nu ajungă nici măcar un strop de gălbenuș. De asemenea, bolul pentru albușuri să fie perfect uscat și degresat.
Pentru blaturi, amestecăm albușurile cu zahărul pudră, folosind un tel inițial, după care mixăm cu mixerul. Treptat mărim viteza, de la mică la mare, până obținem o spumă tare, fermă și lucioasă. Cu o spatulă, încorporăm amidonul, având mare grijă să nu se lase spuma. Încet-încet, punând pe rând nucile, le încorporăm cu mare grijă.
Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm cu mare grijă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45 de minute.
Imediat după coacere, răsturnăm blatul pe o bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. Lăsăm blatul de bezea să se răcească complet. După ce s-a răcit, uniformizăm marginile și tăiem în 3 blaturi. Blaturile vor fi moi, elastice și pufoase.
Pentru cremă, amestecăm cu un tel gălbenușurile împreună cu zahărul pudră, până la omogenizare. Începem să mixăm, la viteză mare, timp de 5 minute, până obținem o compoziție albicioasă, pufoasă și voluminoasă.
În 3 tranșe încorporăm și laptele, amestecând cu spatula, cu grijă. Transferăm compoziția într-o tigaie cu fundul gros. Facem crema la foc minim, până se îngroașă și ajunge la temperatura de 90 de grade. Amestecăm continuu ca sa nu facă cocoloașe, să rămână fină. Nu trebuie să fierbem crema.
Transferăm crema într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet.
Punem untul moale într-un bol. Îl mixăm spumă după care îl transferăm în cremă, împreună cu pudra de cacao. Omogenizăm bine, folosind o lingură sau o spatulă.
Asamblarea prăjiturii
Blaturile se umplu cu cremă pe deasupra. Se așează unul peste altul ca la lasagnia.
Peste stratul superior de cremă presărăm firimiturile rămase după uniformizarea marginilor bezelei. Decorăm prăjitura în continuare cu ciocolată rasă.
Foto: pinterest.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook