Simona Ionescu / Redactor Șef

Păstrează cojile de lămâie! Sunt foarte utile în gospodărie

Păstrează cojile de lămâie! Sunt foarte utile în gospodărie
Se știe că lămâile sunt bogate în vitamina C, că fac prăjiturile și sucurile mai parfumate. Dar, știați că pot fi folosite și în gospodărie? Păstrează cojile de lămâie!

Cojile de lămâie sunt des întâlnite în bucătărie, dar ştiai că le poţi folosi la multe activităţi gospodăreşti?

Păstrează cojile de lămâie! Sunt foarte utile în gospodărie

În loc să razi coaja de lămâi, curăț-o ca pe măr. Îți vor fi de mare folos în bucătărie, la activități la care nici nu te aștepți.

Cojile de lămâie pot fi utilizate în bucătărie, în alimentaţie, dar şi la curăţenie. De asemenea, cojile de lămâie sunt benefice şi pentru sănătate.

Poate nu ştiai, dar coajă are de câteva ori mai multe vitamine şi substanţe benefice decât zeama. Şi mai interesant este că are un puternic efect degresant şi o poţi folosi la îndepărtarea petelor dificile de grăsime.

Cojile de lămâie. Scot petele de pe vasele metalice

Vasele şi ustensile din metal pe care au rămas pete imposibil de scos şi negreala de la arsură pot fi curățate cu coji de lămâie. Lasă câteva coji într-un vas cu apă clocotită, în care ai pus şi câteva ustensile cu probleme, şi vei vedea ca petele de pe ele ies fără mult efort. La final, poţi insista cu un burete mai aspru, pe care pui două-trei picături de detergent de vase obişnuit.

Cojile de lămâie. Degresează zonele cu grăsimi

În unele restaurante, se pune la-ndemână un bol cu apă călduţă şi o bucată de coajă de lămâie, pentru curăţarea degetelor. În felul acesta îţi speli pielea şi unghiile de grăsime.

Cojile de lămâie, scoate petele

Rufele tale nu mai sunt albe cum erau când le-ai cumpărat. Cea mai bună şi naturală metodă de albire a hainelor, indiferent de material, este să le laşi la înmuiat în apă fierbinte în care ai pus coji de lămâie. După ce le ţii măcar o jumătate de oră în amestec, le poţi spăla în mod obişnuit, la maşină, cu un detergent automat.

Cojile de lămâie. Este un bun deodorant de cameră

Pune în diferite colţuri ale bucătăriei câteva coji şi vei scăpa de mirosul neplăcut de ceapă. Freacă blatul mesei cu coji de lămâie, pe care ai tăiat alimente cu miros puternic, şi apoi spală-l în mod obişnuit. Şi frigiderul poate fi curăţat şi împrospătat cu aceste coji.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre