Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu ciuperci. Un aperitiv savuros

Plăcintă cu ciuperci. Un aperitiv savuros
Sunt multe feluri de a pregăti repede un aperitiv. Puteți să preparați o plăcintă savuroasă și sățioasă cu ciuperci.

Pe rețeta de plăcintă de ciuperci să ”bat” bucătarii francezi și germani, însă românii pun și praz oltenesc.

Plăcintă cu ciuperci. Rețeta

Uneori trebuie să gătești rapid cina pentru a mânca sănătos și gustos. În acest caz, o plăcintă cu ciuperci va fi soluția, iar gustul este pur și simplu uimitor. Ingredientele  necesare sunt la îndemână.

Ingrediente

  • 350 g aluat de plăcintă
  • 1 legatură ceapă verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 fir de praz (numai partea albă)
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 100 g urdă
  • 50 g telemea de vacă
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Aluatul de plăcintă se desfa­ce şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei.
  • Ceapa verde, prazul şi ustu­roiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt.
  • Se adaugă ciu­percile tăiate cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, până dispare toată apa din tigaie, aproximativ 10 minute.
  • Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă ouăle bătute, urda pasată, telemeaua rasă, verdeaţa tocată mărunt, o linguriţă rasă de sare şi puţin piper.
  • Se întinde aluatul, se unge cu puţin unt şi se presară umplutura.
  • Se rulează, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se coace în cup­torul bine încins, la foc potrivit, 35-45 de minute. Când s-a rumenit, se scoate din cuptor.
  • Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin. Este foarte gustoasă şi rece şi se serveşte ca aperitiv.

Gratinarea, arta coptului în crustă. Secretele bucătarilor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre