Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinte din foi făcute în casă. Umplutura este la alegere

Plăcinte din foi făcute în casă. Umplutura este la alegere
Dragi gospodine, cele mai gustoase, puhave și moi plăcinte le puteți găsi aici. Se fac în doi timpi și trei mișcări. Vor deveni preferatele oricui le prepară o dată.

Ingrediente:

Un pahar de lapte (250 ml) la temperatura camerei, o linguriță de zahăr, jumătate de linguriță de sare, jumătate de linguriță cu praf de copt, jumătate de linguriță drojdie uscată, (sau proaspătă – 0,7 grame), patru linguri de  ulei, făina cât cuprinde (aluatul trebuie să iasă mai moale, maleabil, ca pentru plăcinte).

Umplutura poate fi la alegere, orice: brânză sărată sau dulce cu stafide, nuci, fructe de sezon tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare.

Preparare:

Frământăm bine aluatul și îl punem să se odihnească 30  de minune, acoperit cu un prosop. Îl împărțim proporțional, facem șase biluțe. Le lăsăm iarăși timp de 20 minute să se odihnească. Le întindem puțin și le punem în farfuria pregătită din timp cu o lingură de faina plus trei linguri de amidon de cartofi. Le tăvălim bine prin amestecul pregătit și le punem una peste alta (3 la număr).


28 de ani fără inegalabila Anda Călugăreanu. Fotografii rare

Fosta soție a lui Johnny Depp, în moschee cu sânii la vedere


Foile sa fie egale, pentru ca la întindere sa nu rămînă în urmă vreuna. După ce le-am așezat una peste alta, le întindem cu sucitorul, începând de la mijloc spre marginea foii. Le întindem până ce devin un strat extrem de subțire. Să nu vă fie frică, că se vor lipi. După ce am terminat de le întins, le desprindem una cîte una, iar restul de amidon îl înlăturăm atent cu o periuță sau chiar cu un șervețel uscat de bucătărie.

Înainte de a pune umplutura, fiecare foaie se unge puțin cu ulei. Se rulează, astfel încât umplutura să fie bine cuprinsă în interior,  apoi plăcintei i se dă forma dorită: poate fi făcută melc sau lăsată ca atare, un baton. Înainte de a le pune la copt plăcintele, le ungem cu un gălbenuș de ou în care am amestecat o lingura de apă. Când le scoatem din cuptor le ungem cu apă și ulei.  Se coc timp de 25 – 30 de minute la 180 de grade C.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre