Prăjiturile cu iaurt sau lapte bătut se fac ușor și semențin proaspete timp de mai multe zile, dacă le păstrați acoperite. Un desert de rpimăvară.
Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Rețeta
Prăjiură pufoasă cu căpșune, o gustare minunată la orice oră din zi. Se prepară simplu. Pentru o aromă plăcută, care să o completeze pe cea a căpșunilor, folosiți condimente naturale: vanilie naturală și coajă de lămâie.
Ingrediente
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- un praf de sare
- 50 g unt topit și răcit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
- 300 ml lapte bătut
- 380 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 550 g căpșuni (350 g în aluat, 200 g deasupra)
- opțional – zahăr pudră pentru servit.
Mod de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
- Spălați căpșunile și tăiați-le jumătăți sau sferturi dacă sunt mai mari.
- Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
- Adăugați untul topit, vanilia și coaja de lămâie. Amestecați să se omogenizeze, apoi puneți și laptele bătut.
- Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
- Puneți în aluat 350 g de căpșuni.
- Turnați aluatul în tavă, nivelați.
- Deasupra așezați jumătăți de căpșuni pe care mai întâi le treceți puțin prin făină ca să nu se ducă la fund.
- Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
- Serviți prăjitura cu căpșuni pudrată cu zahăr vanilat (opțonal). Sursa: bucate-aromate.ro
Rețetă bomboane Raffaello. Rapid și simplu, cu lapte praf
Prăjitura Stropi de rouă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook