O prăjitură răcoritoare, cu iaurt şi mure este binevenită în zilele toride de vară. Este bines ă știți că murele sunt bune la gust, dar și bogate în vitaminele A, B1, B2, C, E, minerale precum potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, mangan, seleniu, zinc, cupru și calciu, dar și acid folic.
Prăjitură și înghețată cu mure. Rețete
La acest desert se pot folosi, în funcţie de preferinţe, şi zmeură, afine sau căpşuni ori le poţi combina pentru un plus de gust. Secretul acestei reţete este preparea corectă a gelatinei, astfel încât să se facă o budincă din iaurt.
Ingrediente
- 400 gr iaurt fructe de pădure din comerţ
- 300 gr mure
- 300 ml frişcă lichidă dulce
- 20 gr gelatină
- 100 ml apă pentru hidratat gelatină pişcoturi pentru blat.
- Mixăm frişca lichidă până îşi dublează volumul şi devine fermă.
- Într-o tavă de la chec am pus folie alimentară şi am aşezat piscoturile.
- Gelatina hidratată o punem pe bain-marie şi amestecăm până devine lichidă, cam un minut.
- Adăugăm gelatina în iaurt şi omogenizăm foarte bine cu ajutorul mixerului.
- În bolul cu frişcă adăugăm murele şi omogenizăm cu ajutorul unei palete.
- Amestecăm iaurtul cu frişca cu ajutorul une palete şi turnam compoziţia în tavă, ornăm cu mure, punem o folie deasupra şi o dăm la frigider până a doua zi, când se taie în bucăți generoase.
Înghețată cu mure. Rețeta

O rețetă gustoasă, excelentă vara.
Ingrediente
- 200g mure
- 50ml suc de mere
- 100g zahăr brun pudră
- 285ml smântână lichidă grasă/double cream
- 190ml lapte condensat îndulcit
- O linguriță esență vanilie
Mod de preparare
- Puneți murele și sucul de mere într-o oală mică, aduceți la fierbere și lasați-o la foc mic pentru 3 minute. Amestecați din când în când.
- Adaugați zahărul, amestecați până se dizolvă, aduceți la fierbere și lasați pentru 2 minute amestecând, până se formează un sirop puțin gros. Lașați să se răcească, apoi luați 3 linguri de sos și puneți deoparte pentru decor.
- Dați sosul rămas la robot până formează un piure și strecurați pentru a elimina bobitele murelor.
- Mixați smântâna lichidă până formează moațe, adăugați laptele condensat și esența de vanilie și bateți bine până se întărește.
- Puneți crema într-un vas rezistent la frigider, adăugați deasupra pireul și amestecați cu o spatula în forme de 8 până apar fâșii asimetrice.
- Acoperiți și dați la congelator pentru cel puțin 3 ore.
- Serviți în cupe cu sirop deasupra. Sursa: gustos.ro