Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsfăț de 8 martie! Le puteți prepara doamnelor pâine Naan cu usturoi, chilli și brânză. Rețetă rapidă și simplă

Răsfăț de 8 martie! Le puteți prepara doamnelor pâine Naan cu usturoi, chilli și brânză. Rețetă rapidă și simplă
Nu există ceva mai bun pentru cină. Pâinea Naan e ceva cu totul special. Moale, pufoasă, delicioasă. Pâinea Naan moale, moale, iar umplută cu unt de usturoi și ardei iute, cheddar maturat și coriandru proaspăt, e un adevărat răsfăț al simțurilor.

Toți cei care au mâncat recomandă: gustați-o, s-ar putea să vă schimbe viața! În plus, pâinea Naan trebuie doar puțindospită. Prepararea e simplă de tot.

Ingrediente pentru pâine Naan cu usturoi și chilli și brânză

Pentru aluat: 125 g de făină albă tare pentru pâine

125 g de făină obișnuită

7 g pachet de drojdie rapidă

1 linguriță de zahăr

1 linguriță de sare

1 linguriță de semințe de nigella

50g iaurt simplu

130 ml apă caldă

Pentru umplutură: 40 g de unt sărat

1 lingură de usturoi ras fin

1 lingură de ardei iute verde tocat mărunt

120 g de brânză Cheddar matură rasă

4 lingurițe de coriandru proaspăt tocat

4 lingurițe de semințe de susan

Mod de preparare

Pregătiți aluatul pentru pâinea Naan. Puneți apa caldă, zahărul și drojdia într-o cană, amestecați și lăsați deoparte timp de 5 min. Adăugați restul ingredientelor pentru aluat într-un castron și amestecați cu amestecul de drojdie. Adunați până obțineți un aluat, apoi adăugați puțină făină pe mâini și pe blatul de bucătărie și frământați aluatul timp de câteva minute. Puneți aluatul înapoi în castron, acoperiți-l și lăsați-l deoparte să crească timp de cel puțin o oră, până se dublează.

În timp ce aluatul se dospește, pregătiți umplutura. Puneți brânza rasă și coriandrul tocat deoparte în boluri, gata pentru umplutură, și topiți untul într-o tigaie mică pe plită, la foc mediu mic, împreună cu usturoiul și ardeiul verde. Se încălzește câteva minute, apoi se lasă deoparte pentru când aluatul este gata.

Se cântărește aluatul în patru porții. Apoi, se întinde o bilă până la dimensiunea unei farfurii de ceai, se unge cu o linguriță cu unt de usturoi și ardei iute în mijloc. Apoi adăugați o mână mică de brânză în centru și terminați cu o lingură de coriandru tocat.

Pentru a sigila pâinea Naan, aduceți marginile aluatului până sus, ciupindu-l de jur împrejur pentru a fixa umplutura. Împingeți aluatul în jos cu palma mâinii. Apoi întoarceți-l și întindeți ușor până obțineți un cerc de mărimea unei farfurii.

Tamponați partea de sus cu puțină apă rece, apoi presărați deasupra o linguriță de semințe de susan și bateți-le în aluat cu palma mâinii. Adăugați fiecare pâine Naan într-o tigaie uscată foarte fierbinte timp de 60 – 90 de secunde pe fiecare parte, până când fiecare parte capătă puțină culoare.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre