Suntem în Săptămâna Mare și gospodinele se întrec în tot felul de rețete de friptură de miel. Iată una cu totul extraordinară.
Dacă aveți invitați la masă și vreți să-i uimiți cu preparatele culinare gătite, merită să încercați pulpa de miel la cuptor în stil grecesc. Ingredientele necesare sunt: o pulpă întreagă de miel, zeama de la 2 lămâi, 2 linguri cu ulei de masline, 2 căpățâni de usturoi, o lingură cu sare, o linguriță cu piper, o lingură cu oregano, 5 cartofi.
Mod de preparare
Curățați usturoiul și puneți în tavă, iar peste aceste așezați pulpa de miel. Amestecați zeama de lămâie cu sare, ulei, piper, oregano și turnați marinada peste pulpa de miel, apoi masați bine pentru ca licoarea să intre bine în carne. Și mai bine ar fi dacă ați face acest lucru cu o seară înainte de a pregăti friptura de miel.
Acoperiți apoi totul cu o folie și introduceți la cuptor. Pentru primele 30 de minute, friptura se va lăsa la 200 de grade, apoi temperatura se coboară la 175 de grade.
Timpul de coacere al cărnii de miel depinde de mărimea pulpei
Cât timp este carnea la cuptor, curățați cartofii și tăiați sub formă de cuburi. Dați la o parte folia de aluminiu, adăugați cartofii și întoarceți pulpa. Mai lăsați încă 30-40 de minute la foc. Trebuie să știți că timpul de coacere al mielului depinde cât de mare este pulpa.
Dar, cine are musafiri și preferă o pulpă de miel mai mare are de ce să aștepte, pentru că gustul va fi unul extraordinar. După ce friptura este gata, e bine să fie lăsată măcar un sfert de oră să se răcească, astfel carnea va deveni mai moale. Friptura va fi servită cu o salată verde cu multă lămâie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook