Simona Ionescu / Redactor Șef

Pui cu sos gorgonzola, cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Pui cu sos gorgonzola, cea mai rapidă și gustoasă rețetă
Pieptul de pui la grătar poate să fie destul de lipsit de gust și uscăcios dacă nu te pricepi să îl gătești. De data aceasta am ales să pregătim o super rețetă de pui cu sos gorgonzola, gata în doar câteva minute. Cu siguranță gustul te va cuceri imediat!

Se spune că doar bucătarii adevărați știu să pregătească rețete italienești pline de savoare. Totuși, dacă afli ce secret folosesc aceștia, chiar și tu poți să pregătești o mâncare gustoasă și sățioasă, chiar la tine acasă. Nu ai nevoie de multe ingrediente și totul e gata în doar câteva minute.

Ingrediente pentru rețeta de pui cu sos gorgonzola

piept de pui (700-800 gr), brânză gorgonzola (250-300 gr), câteva linguri de smântână, unt, usturoi, sare și piper

Mod de preparare pentru rețeta de pui cu sos gorgonzola

Începem prin a pune la încins o tigaie, în care am pus o lingură generoasă de unt. Între timp curățăm și tăiem bucățile de piept de pui în formă de fâșii sau de cuburi potrivite ca dimensiune, totul în funcție de cum ne place să servim. Când untul topit începe să sfârâie adăugăm carnea de pui și o rumenim frumos.

Asezonăm cu sare și piper după gust, apoi adăugăm puțin usturoi pisat și brânza gorgonzola. Aceasta se va topi dacă amestecăm. Adăugăm o lingură sau două de smântână până ce obținem consistența dorită la sos sau până ce suntem mulțumiți de gust.

Puiul cu sos gorgonzola se poate servi cu cartofi copți sau prăjiți, cu orez sau simplu, savurând aroma inconfundabilă a brânzei!

Rețeta noastră s-a făcut extrem de simplu și de rapid fiindcă am gătit într-o tigaie antiaderentă.  Am folosit unt doar pentru a da gust rețetei de pui cu sos gorgonzola, dar poți găti zeci de rețete delicioase fără strop de ulei sau grăsime, fiindcă ingredientele tale nu se lipesc, datorită triplului strat special, antiaderent, cu particule din piatră și cupru.

Sursa: Chefi la cuțite

Vaccinarea anti-covid la copii. Ce spun specialiștii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre