Simona Ionescu / Redactor Șef

Pui cu struguri, usturoi și rozmarin. Rețeta unui preparat care impresionează prin rafinament

Pui cu struguri, usturoi și rozmarin. Rețeta unui preparat care impresionează prin rafinament
Accesibil chiar și pentru bucătarii amatori, puiul cu struguri, usturoi și rozmarin este o alegere excelentă pentru o seară cu prietenii. Rețeta este foarte simplu de făcut și super gustoasă.

Dacă vreți să impresionați pe cineva, tot ce aveți de făcut este să pregătiți cu dragoste un delicios pui cu struguri, usturoi și rozmarin. Rețeta e demnă de un restaurant.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un asemenea preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pui întreg, tăiat în 8 bucăți, 4 lingurițe cu sare, ⅓ cană cu ulei de măsline extravirgin,  1 ciorchine mediu de struguri roșii fără semințe (aproximativ 2 căni), împărțit în ciorchini mici. Vă mai sunt necesari 15-20 de căței de usturoi, rozmarin proaspăt, ¼ linguriță cu piper negru.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Condimentați bucățile de pui cu sare. Încălziți o lingură și jumătate de ulei într-o tigaie mare. Adăugați bucățile de pui, cu pielea în jos, și gătiți fără a le amesteca până când pielea este rumenită și crocantă, aproximativ 10 minute. Luați de pe foc și transferați puiul pe o farfurie.

Presărați cu piper negru după ce scoateți puiul din cuptor

Pui cu struguri, usturoi și rozmarin. Rețeta unui preparat care impresionează prin simplitate și rafinament
Pui cu struguri, o minunăție de rețetă

Puneți în tigaie strugurii, cățeii de usturoi și rozmarinul și lăsați câteva minute. Puneți bucățile de pui înapoi în tigaie, cu pielea în sus, așezându-le între struguri și deasupra lor. Stropiți cu uleiul rămas. Introduceți la cuptor pentru 30 de minute. După ce scoateți puiul, lăsați să se odihnească zece minute și presărați piper. Este un deliciu!

Cum să alegeți un pui de calitate

Pentru a vă bucura de beneficiile nutriționale ale cărnii de pui, trebuie să fiți atenți la proveniența, modul de creștere și condițiile de depozitare, care pot influența siguranța și gustul acestuia. Evitați puiul cu etichete incomplete sau ambalaje deteriorate.

Carnea proaspătă de pui este roz pal sau ușor gălbuie, în funcție de hrană, cu piele curată, fără urme de vânătăi. Carnea trebuie să fie fermă și elastică la alegere, iar pielea netedă nu alunecoasă sau uscată.

Sursă foto: freshpressedoliveoil.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *