Simona Ionescu / Redactor Șef

Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie

Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, ne recomandă cu toată încrederea o rețetă proprie de Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie, dar și cu alte ingrediente ce dau gust deliciosului preparat.

Este o rețetă în care se adaugă ingrediente în cantități egale și toate se prepară la cuptor, în același timp și acoperite, astfel se degajează toate aromele care se întrepătrund într-o armonie perfectă.

Ingrediente pentru Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie

1 kg pulpe de rață, 1 kg mere ionatane, 1 kg ceapă roșie, 1 l vin demi sec, sare și piper, 1 kg cartofi

Cum se prepară Pulpele de rață cu sos de mere și ceapă roșie

Pulpele de rață se așază într-o tavă de cuptor, încăpătoare și se asezonează cu sare și piper. În aceeași tavă se așază și merele ionatane feliate grosier, precum și ceapa roșie curățată și tăiată doar în jumătăți.

Se toarnă vinul peste aceste ingrediente, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 2 ore și 30 de minute, la 170 – 180 de grade.

După acest interval, carnea se transferă în alt vas. Jumătate din restul ingredientelor din tavă se pasează împreună cu lichidul adunat în tavă, transformându-le într-un sos gustos și aromat. Cealaltă jumătate de ingrediente se păstrează pentru servit.

Separat, se prepară cartofii la cuptor, în modul clasic și se servesc ca garnitură la Pulpele de rață cu sos de mere și ceapă, adăugând alături de ei și mere și ceapă coapte din tavă.

Sursa: Chefi la cuțite

Alertă de… monolit. A mai apărut unul!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre