Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă 2 în 1: Quesadilla cu pui și sos guacamole. Rapid și simplu!

Rețetă 2 în 1: Quesadilla cu pui și sos guacamole. Rapid și simplu!
Quesadilla cu pui este o rețetă extrem de ușor de făcut în casă chiar și de către cel mai necunoscător om într-ale bucătăriei. Este de asemenea, perfectă pentru momente în care vrei să mănânci sățios, pe fugă și când nu vrei să te complici și să petreci mult timp gătind.

Rețeta de quesadilla cu pui este gata în doar jumătate de oră, alocând 15 minute pentru preparare și alte 15 minute pentru gătire. Ingredientele necesare sunt accesibile și la îndemână:

– 500 g piept de pui (făcut și sfâșiat cu fuculița)

– 4 sau 6 lipii de tortilla

– 1 ardei (cubulețe)

– 1 ceapă roșie/3 cepe verzi (cubulețe)

– 1 roșie mare (cubulețe)

– 200 g cașcaval afumat/brânză cheddar

– sare, piper, oregano, chimion

– 2 linguri de maioneză

– 2 linguri de sos marinara

– guacamole și smântână sau orice alt sos doriți (pentru servit)

Cum se prepară

Pregătește ingredientele: fă puiul fâșii, taie legumele. Într-o tigaie mare, combină puiul cu sosul marinara și condimentele și lasă-le să se facă 5-10 minute. Unge cu unt (pe rând) pe o parte lipia cu unt. Pune-o într-o tigaie. Unge cu maioneză, umple jumătate de lipie cu brânză rasă, jumătate cu amestecul de pui. Împachetează lipia, întoarce și pe partea cealaltă și scoate când vezi că s-a făcut.

Procedează la fel cu restul de lipii și umplutură. Dacă nu vrie să prăjești în tigaie, poți da toate lipiile într-o tavă, la cuptor. Se servesc calde, cu sos de guacamole și smântână sau orice alt sos vă este pe plac.

Cum se prepară sosul de guacamole

Guacamole se face din avocado bine copți, pe care îi putem recunoaște dacă atunci când apăsăm cu degetul pe coajă simțim dedesubt pulpa moale (dacă e tare și rigid, un avocado nu e bun pentru guacamole, va fi bun peste câteva zile, mai ales dacă îl păstrăm la temperatura bucătăriei). Se prepară din:

-2 avocado bine copți

-1 ceapă albă mică, tocată în cubulețe fine (sau ceapă roșie sau chiar 1-2 fire de ceapă verde)

-1 roșie tare, de mărime medie, tăiată cubulețe

-zeama de la 1 limetă (puteți înlocui cu zeama de la 1/2 de lămâie)

-1 sau 2 ardei iuți (jalapeno, poblano, eu am folosit un scotch bonnet atât de iute, încât mi-au lăcrimat ochii doar când l-am tăiat în două)

-2 linguri de coriandru verde tocat fin (asta ar însemna cam 1/4 dintr-o legătură obișnuită, dar dacă nu îi suportați aroma, renunțați la el)

-opțional: 1 cățel de usturoi zdrobit (eu nu am pus, dar nu influențează în rău preparatul)

-sare și piper

Tăiați fructele de avocado cu un cuțit pe înălțime, de jur împrejurul sâmburelui. Una dintre jumătăți se va desface rotind-o ușor. În cealaltă jumătate va rămâne sâmburele. Loviți ușor cu cuțitul sâmburele. Acesta are o textură destul de moale și lama cuțitului se va înfige puțin în acesta. Ajutându-vă de cuțit, desprindeți sâmburele de pulpă. Scoateți toată pulpa din coajă cu ajutorul unei linguri. Puneți pulpa de avocado într-un castron. Stropiți-o cu zeama de la ½ de limetă, ca să preîntâmpinați oxidarea fructului.

Zdrobiți avocado cu furculița, așa încât să devină cremos, dar să mai aibă o anumită textură. Adăugați ceapa, roșia tăiată cubulețe, coriandrul verde (sau nu) și ardeiul iute. Amestecați, adăugați sare și piper după gust. Adăugați zeamă de limetă suplimentar, ca să echilibrați gustul de avocado cremos și gras, gustul sărat și cel picant. Amestecați bine… și gata!

Portokalopita. Plăcintă grecească însiropată cu portocale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre