Simona Ionescu / Redactor Șef

Morcovi gratinați cu cremă de brânză. Avem și varianta de rețetă pentru post

Morcovi gratinați cu cremă de brânză. Avem și varianta de rețetă pentru post
Așa o combinație de arome nu ați mai pomenit. Toate bogățiile pământului  par adunate împreună. Și nu e greu de preparat: totul durează puțin peste jumătate de oră.

Să facem un exercițiu de imaginație: morcovi dulci și crocanți, pudră de scorțișoară, miere, sirop de arțar… și am enumerat doar o parte din ingrediente. Puteți prepara rețeta ca atare sau puteți opta pentru varianta vegană, optând pentru ingrediente specifice disponibile în supermarketuri.

Rețeta conține skyr. Dacă nu l-ați descoperit încă în supermarketuri, vă spunem că este un produs lactat specific țărilor nordice. Are consistența iaurtului strecurat, dar o aromă mai blândă. Skyr poate fi clasificat ca fiind o brânză proaspătă din lapte acru, asemănătoare cu brânza de vaci consumată ca un iaurt în statele baltice, Țările de Jos, Germania și Rusia.

Mai amintim că scorțișoara din preparat aduce multe beneficii organismului. Aceasta este mai bogată în antioxidanți decât usturoiul și oregano. Scorțișoara este plină de antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli și are proprietăți antiinflamatorii

Ingrediente pentru morcovi gratinați cu cremă de brânză (2 porții)

6-8 morcovi

ulei pentru gătit

2 lingurițe de scorțișoară

sare și piper

200 g de năut

1 lingură de sirop de agave sau de miere

3 lingurițe de pastă de ardei, alternativ pastă de tomate

Cremă de brânză: 400 g Skyr ( optați pentru varianta vegană dacă doriți)

2 linguri de făină de migdale (opțional)

75 g de feta (vegană, opțional) fărâmițată

Topping: 1 lingură de ulei

zeama de la o jumătate de lămâie

1 mână de pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Se pun morcovii cu ulei, scorțișoară, sare și piper într-o tavă de copt și se introduc în cuptor pentru 25 de minute (cuptor cu ventilator, 200 de grade Celsius). Se amestecă toate ingredientele pentru pasă: skyrul cu făina de migdale și brânza feta. Apoi se întind pe o farfurie.

Se amestecă năutul, siropul de agave sau mierea cu pasta de ardei ( sau de roșii) și cu morcovii copți apoi se întinde totul peste amestecul de brânză. Stropiți cu ulei, zeamă de lămâie și presărați deasupra pătrunjelul. Se servește cu pâine naan, focaccia sau pâine prăjită.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre