Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură moale cu iaurt, o rețetă extrem de simplă

Prăjitură moale cu iaurt, o rețetă extrem de simplă
Un nor de prăjitură, pufoasă, ușoară și delicioasă. Aceasta este prăjitura moale cu iaurt. Are nevoie de puține ingrediente și se pregătește simplu.

Dacă vă întrebați de ce ar trebui să gătiți o prăjitură cu iaurt, avem câteva idei. Dar în primul rând, vorbim despre beneficiile iaurtului, pentru organism. Iaurtul este un produs lactat obținut prin fermentația laptelui. Unul dintre cele mai mari beneficii ale consumului de iaurt este un sistem imunitar puternic și bine pregătit să lupte cu infecțiile. Iaurtul este o sursă naturală de calciu iar enzimele pe care le conține contribuie la absorbția mai rapidă și mai ușoară a calciului în organism.

Bacteriile bune din iaurt ajută sistemul digestiv dar și la combaterea candidozei iar consumul zilnic va echilibra pH-ului din organism. De asemenea, pot contribui la reducerea inflamațiilor și pot ameliora reacția organismului la polen dar și la alți alergeni. Acidul lactic are un efect benefic și totodată protector asupra dinților și a gingiilor.

Ingrediente pentru prăjitură moale cu iaurt

-3 ouă

-240g iaurt alb

-3 linguri de făină

-O linguriță de amidon de porumb

-Coaja de la o lămâie

-O linguriță mică de suc de lămâie

-Un vârf de cuțit de sare

-5 linguri de zahăr

-Zahăr pudră pentru decorare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara (@chiarapaoli_pastrychef_it)

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un castron, se combină gălbenușurile, iaurtul, făina cernută și amidonul, se adaugă lingurița de suc de lămâie, coaja rasă și se amestecă cu un tel de mână. Se bat albușurile până devin tari împreună cu zahărul și sarea. Adăugați albușurile în amestec, amestecând cu mâna de jos în sus. Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 20-22 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la bain-marie* în cuptor la 150 de grade timp de 30 de minute, apoi la 140 de grade pentru încă 30 de minute. (*Puneți forma de tort în interiorul unei tăvi de picurare sau a unei forme de copt mai mari umplute până la jumătate cu apă). Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se pudrează cu zahăr pudră.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre