Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă clasică: chec fraged cu fistic, zmeură și vanilie și glazură fină

Rețetă clasică: chec fraged cu fistic, zmeură și vanilie și glazură fină
Numai când vedeți cum arată prăjitura aceasta vă veți dori să învățați să o preparați. Checul clasic, cu ingrediente minunate și o glazură de vis – ce poate fi mai potrivit pentru a savura o ceașcă de cafea sau ceai?

Un chec bun este o prăjitură pe care oricine ar trebui să știe să o prepare. Checul e un desert relativ simplu de preparat, care are o logică a lui.  Astfel că, după ce deprindeți rețeta, vă va fi foarte ușor să pregătiți un infinit de variante, combinând ingredientele extra din compoziție. Checul de azi are zmeură și fistic, „o combinație minunată dintre textura ușor umedă și aromată a checului vanilat, bucățile de fistic și zmeura răcoritoare & glazură fină din cremă de brânză și vanilie”, după cum dezvăluie Andrada, pe contul său de Instagram.

Ingrediente pentru chec fraged cu fistic, zmeură și vanilie și glazură fină

Ingrediente chec: •250 făină

  • 200 unt nesărat de 80% la temperatura camerei
  • 170g zahăr
  • 3 ouă
  • 100g iaurt grecesc
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esență vanilie
  • 6 linguri lapte
  • 120g zmeură proaspătă
  • 40g fistic nesărat mărunțit pentru umpltură + 20g pentru decor

Ingrediente glazură: •200g cremă brânză fină

  • 60ml frișcă lichidă neîndulcită (nu vegetală)
  • 45g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță esență vanilie

Mod de preparare

Se mixează untul cu zahărul până compoziția devine ușor pufoasă și deschisă la culoare, apoi se adaugă pe rând ouăle (se mixează după fiecare), se adaugă iaurtul după care se mixează, praful de copt și praful de sare, apoi se adaugă făina treptat, laptele și esența de vanilie, iar la final zmeura și fisticul. Compoziția se adaugă într-o tavă unsă bine cu unt și se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 pentru 45 – 50 de minute. Dimensiuni tavă: 12×24 cm, adâncimea aproximativ 4 – 5cm.

Pentru glazură se mixează crema de brânză 1 minut, apoi se adaugă zahărul și frisca lichidă și se mai mixează aproximativ 3 minute, până amestecul devine omogen. Aceasta se distribuie peste c hec. Puteți servi imediat sau după ce lăsați checul la frigider, caz în care glazura se va întări considerabil).

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre