Simona Ionescu / Redactor Șef

Flan de fistic – rețetă pentru o altfel de budincă

Flan de fistic – rețetă pentru o altfel de budincă
Ultra cremos și ușor, acest flan de fistic este perfect pentru oricine iubește acest tip de nuci și textura fondantă a flanului.

Flanul este un fel de budincă. De obicei se numește așa cea de zahăr ars. E delicioasă și ușor de preparat. Fisticul, ingredientul de bază al acestui preparat, are un gust inconfundabil și un conținut sănătos de proteine, fitochimicale, vitamine și minerale. Pe lângă acestea, fibrele și grăsimile sănătoase din compoziția fisticului, ajută la controlul greutății, chiar dacă fisticul nu are puține calorii.

Fisticul este unul dintre alimentele cele mai bogate în vitamina B6. Această vitamină ajută la  reglarea glicemiei sau formarea hemoglobinei (molecula „responsabilă” de transportul oxigenului în sânge).

Vitamina B1 (sau tiamină), care mai este supranumită și „vitamina bunei dispoziții” sau „vitamina performanței intelectuale” se găsește și ea în cantități generoase în fistic. Ea e  indispensabilă pentru activitatea cerebrală, sistemul digestiv, dar și pentru activitatea mușchilor și chiar a inimiii. De asemenea, fisticul este bogat și în potasiu. Spre exemplu, 30 de grame de fistic conțin mai mult potasiu decât jumătate dintr-o banană mare.

Ingrediente pentru flan de fistic  – o altfel de budincă

70 g de piure (cremă) de fistic

2 ouă

60 g amidon de porumb

50 g zahăr

600 ml lapte (poate fi folosit și lapte de migdale pentru o prăjitură complet vegană)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syntha 🌾 (@slight_pearl)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Se încălzește laptele într-o cratiță. Între timp, se bat ouăle cu zahărul, piureul de fistic și făina de porumb. Adăugați laptele pe pereții bolului în două reprize, continuând să bateți amestecul pentru ca ouăle să nu se închege. Reîntoarceți întregul amestec în cratiță și amestecați la foc mediu până când întreg conținutul se îngroașă.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Coaceți apoi timp de 40 de minute. După aceea, se mărește căldura cuptorului la 200 de grade Celsius și se continuă coacerea timp de 5 minute pentru a obține o crustă colorată. Se lasă flanul să se răcească complet înainte de a-l scoate din cuptor, de preferință peste noapte, și apoi se servește, decorat după gust.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre