Peștele doradă este un pește cu carne albă și un conținut scăzut în colesterol LDL și grăsimi, dar în același timp reprezintă o sursă excelentă de fosfor, proteine, vitaminele B6, B3 și B2. Se poate prepara în diferite moduri de la fript pe grill, la prăjit, sau la cuptor, dar este recomandat și consumul în stare crudă. Noi am ales varianta la cuptor cu multe legume.
Ingrediente pentru Doradă cu legume la cuptor
2 pești doradă, 1 căpățână de usturoi, 2 lămâi, 2 cepe roșii, 3-4 crenguțe de roșii cherry, 1 dovlecel, 1 legătură de baby morcovi, câteva ciuperci brune sau hribi, sare și piper, crenguțe de cimbru și rozmarin, 2-3 foi de dafin, ulei de măsline
Mod de preparare pentru Doradă cu legume la cuptor
Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm și îl clătim bine cu apă rece, apoi îl tamponăm cu prosoape de hârtie. Umplem peștele cu felii de lămâie și căței de usturoi curățați și îl așezăm într-o tavă de cuptor unsă bine cu ulei de măsline.
Adăugăm pe lângă peștii dorada umpluți morcovii curățați, dovlecelul feliat rondele, ciupercile feliate, ceapa, tăiată în sferturi și crenguțele de roșii cherry.
Stropim toate aceste ingrediente cu ulei de măsline și presărăm peste ele sare și piper. Mai adăugăm printre ingredientele din tavă crenguțe de cimbru și de rozmarin, precum și 2-3 foi de dafin. Dăm tava cu dorada cu legume la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură medie, atât cât să se pătrundă toate ingredientele, dar să rămână ușor al dente. peștele este cel care se pătrunde cel mai rapid.
Sursa: Chefi la cuțite
George Clooney se tunde cu ajutorul unui aspirator
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook