Rețeta de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă este un desert care are o vechime de zeci de ani, dar și acum e la fel de bun și apreciat deopotrivă de adulți și copii.
Ingrediente pentru Rețeta de ciocolată albă
450 gr zahăr, 200 ml apă, 150 gr unt cu 82% grăsime, 2-3 lingurițe din esența preferată, 500 gr lapte praf, 140 gr fulgi de cereale, 130 gr merișoare uscate
Cum preparăm ciocolata albă în casă
Punem într-un vas, la foc mediu, apa cu zahărul și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, timp în care se obține un sirop dens, nu foarte fluid, dar nici foarte consistent ca cel pentru dulceață. Adăugăm untul moale, ținut la temperatura camerei și amestecăm până se topește. Apoi adăugăm esența și laptele praf și din nou amestecăm până se omogenizează bine compoziția.
Încorporăm cerealele și fructele uscate, apoi întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava cu ciocolata alba la frigider pentru 5-6 ore. Sau până când ciocolata se întărește și se poate tăia. Folosiți pentru tăiere un cuțit umezit. Secționăm ciocolata albă cu un cuțit cu lamă subțire, pe care o trecem prin apă fierbinte.
Sursa: Chefi la cuțite
Exclusiv. Sebastian Dobrincu, întâlnire surpriză cu Shawn Mendez
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook