Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de pastă de tomate de la un „italiano vero”. Nu veți mai cumpăra de la magazin

Rețetă de pastă de tomate de la un „italiano vero”. Nu veți mai cumpăra de la magazin
De ceva timp, clipurile sale sunt virale pe rețelele sociale. Angelo Coassin, cunoscut mai ales sub numele de creator digital, @cookingwithbello, este un bucătar italian pasionat, care are însă o carieră importantă ca dansator profesionist și actor pe Broadway.

„Pentru italieni, mâncarea este mai mult decât o simplă nutriție. Este cultură, relații, amintiri și familie”, spune italianul, care prin rețetele promovate promovează bucătăria țării sale natale. După ce veți prepara și gusta rețeta de pastă de tomate a acestui „italiano vero”, cu siguranță nu veți mai cumpăra niciodată un produs similar de la magazin. Preparatul nu are nevoie de ingrediente cântărite sau altfel măsurate. Se lucrează intuitiv, „ochiometric”, cum ar spune românii. Se gătește cu pasiune.

Ingrediente pentru rețeta de pastă de tomate de casă

Roșii, foarte coapte

2 – 3 căței de usturoi

Frunze proaspete de busuioc

Puțin ulei de măsline

2 – 3 linguri de zahăr

Cum se prepară rețeta virală de pastă de tomate

Angelo Coassin dezvăluie, pas cu pas, cum se prepară rețeta de pastă de tomate de casă, o rețetă pe care el a deprins-o în familie, de la părinții săi. „Nu mai cumpărați sos de roșii de la supermarket! În schimb, luați niște roșii foarte coapte și scufundați-le în apă clocotită timp de un minut. Apoi curățați pielița și zdrobiți-le, într-un vas, cu mâinile”, explică acesta.

Pentru a putea decoji cel mai simplu roșiile, trebuie să le crestați în cruce înainte de a le scufunda în apa fierbinte. Apoi, decojirea va fi floare la ureche.

Separat, într-o tigaie se încinge uleiul de măsline împreună cu usturoiul și frunzele de busuioc. „Secretul pentru a face sosul de roșii perfect este să spargi usturoiul în loc să-l toci și să-l infuzezi cu niște busuioc în ulei extravirgin de măsline”, mai arată acesta. Pur și simplu plasați fiecare cățel de usturoi sub lama unui cuțit lat și apăsați deasupra.

Adăugați în tigaie roșiile zdrobite anterior și gătiți totul timp de 30 de minute. Apoi nu uitați să adăugați câteva linguri de zahăr, pentru a reduce aciditatea preparatului. De asemenea, nu uitați să scoateți usturoiul zdrobit. Această rețetă de sos de tomate o puteți folosi cu paste, dar și la pizza sau în alte preparate.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre