Când aveți prieteni la masă sau, pur și simplu, vreți să le faceți o surpriză culinară membrilor familiei, nu mai stați pe gânduri și încercați o salată italiană cu nectarine și creveți. Rețeta este pur și simplu extraordinară.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o rețetă super gustoasă cu creveți și nectarine, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 nectarine, 400 g mozzrella, 500 g creveți proaspeți, ulei de măsline, sare și piper după gust.
Mod de prepare
Pentru început se curăță piersicile fără a le îndepărta coaja, se taie în felii și se prăjesc pe un grătar încins timp de câteva minute, astfel încât să se rumenească ușor. Se curăță creveții, se îndepărtează carapacea și se prăjesc la tigaie în puțin ulei timp de 5 minute, până devin aurii.
Se condimentează cu sare și piper și se pun deoparte. Brânza se condimentează cu un strop de ulei și un vârf de cuțit de piper și se așază pe o farfurie. Se adaugă mai întâi creveții, apoi piersicile și în final un strop de ulei, sare și piper. Preparatul va avea gustul Italiei dacă îl veți servi alături de un pahar cu vin alb.
Beneficiile consumului de creveți
Pentru că sunt săraci în carbohidrați și calorii și plini de nutrienți, creveții sunt o alegere ideală dacă încercați să dați jos câteva kilograme. Studiile arată că aceștia sunt bogați și în antioxidanți, iar aceste vă pot proteja celulele împotriva deteriorării. Studiile sugerează că antioxidantul astaxantină ajută la prevenirea ridurilor și diminuează daunele provocate de soare.
Creveții au, de asemenea, mult seleniu, iar unele studii sugerează că acest mineral previne anumite tipuri de cancer. Atenție! Creveții cruzi pot găzdui mai multe tipuri de bacterii dăunătoare care pot provoca boli la oameni.
Cea mai frecventă afecțiune este vibrioza, iar simptomele afecțiunii sunt diaree apoasă, febră, frisoane, tensiune arterială scăzută și leziuni cutanate veziculoase, semne de infecție a fluxului sanguin.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook