Simona Ionescu / Redactor Șef

Legume japoneze tempura super crocante. Cu această rețetă nu veți da greș niciodată

Legume japoneze tempura super crocante. Cu această rețetă nu veți da greș niciodată
Tot mai multe persoane se îndreaptă în ultima perioadă către bucătăria japoneză, gustoasă și sănătoasă. E momentul să încercați o rețetă minunată de legume japoneze tempura.

Simplu de pregătit, cu legumele japoneze tempura orice gospodină se face remarcată. Iată rețetă gustoasă, pe care o veți repede ori de câte ori simțiți nevoia de un preparat special.

Ingredientele necesare

Tempura este o mâncare japoneză ce constă în bucăți de fructe de mare, pește, carne sau legume ce sunt date printr-un amestec de făină, amidon, ouă și apă rece ca gheața, apoi prăjite până capătă o crustă aurie și o textură crocantă.

Pentru a pregăti aceste delicioase legume, pregătite chiar de un japonez, aveți nevoie de următoarele ingrediente: morcov, în lungime de patru degete, aceeași cantitate de varză și aceeași cantitate de dovlecei. Vă mai sunt necesare 10 g făină, 10 g amidon de porumb, ceapă verde, 1 linguriță cu sare, apă.

Mod de preparare

@acasalajaponez

Cum Să Faci Tempură de Legume Japoneze Super Crocante #mancarejaponeza

♬ som original – Acasă la Japonez – Acasă la Japonez

Curățați bine morcovul, dovlecelul și spălați. Tăiați în felii subțiri legumele, apoi puneți-le într-un castron. În alt bol amestecați foarte bine făina cu porumbul, sarea și apa la temperatura camerei. Aveți grijă să nu aibă cocoloașe. Turnați aluatul peste legume, adăugați și ceapa verde și amestecați încă odată și puneți la prăjit în ulei încins. Lăsați pe foc până când se vor face crocante.

Mâncarea japoneză, una dintre cele mai sănătoase din lume

Bucătăria japoneză este considerată una dintre cele mai sănătoase opțiuni din lume. Cu mâncăruri celebre precum supa miso, tăițeii udon, orezul sushi, tăițeii soba și peștele crud, mâncarea japoneză este adesea considerată o opțiune mai sănătoasă datorită accentului pus pe ingrediente proaspete, naturale și sănătoase.

Mâncarea tradițională japoneză este în mare parte proaspătă și neprocesată, cu foarte puține ingrediente rafinate și zahăr. Japonezii sunt recunoscuți pentru consumul mare de pește, mai ales pește crud în sushi și sashimi, precum și numeroase alimente murate, fermentate și afumate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre