Rețeta e deosebită. E gustoasă și, mai ales, sățioasă. Oricine trebuie să știe să gătească o porție de carbonara, tocmai pentru că preparatul e ușor de fpcut, și aduce corpului multă energie. Carbonarii italieni chiar aveau nevoie de multă energie și forță ca să își îndeplinească sarcinile lucrative.
Ingrediente pentru paste carbonara
Bacon sau șuncă
Brânză Pecorino
gălbenușuri de ou
piper negru
Spaghete sau spaghettoni ( sau orice alte paste aveți prin casă)
Mod de preparare
Mai întâi curățăm șunca, îndepărtând partea exterioară care este cea mai uscată și partea de grăsime unde este gălbuie. Odată curățată astfel, tăiem în fâșii sau cuburi mari. Luăm vasul pentru paste și punem apa la fiert. Punem bucățile de șuncă sau bacon într-o tigaie de aluminiu la foc mic și le lăsăm să „transpire” de la căldură. Când își eliberează toată grăsimea și devin crocante la exterior și moi în interior putem scoate carnea, și o punem la scurs pe un prosop de hârtie. Separat, grăsimea rezultată, se colectează, trecută print-o strecurătoare.
Când apa de paste fierbe, sărăm apa și aruncăm spaghetele în ea. Pentru cremă se folosesc doar gălbenușurile de ou. Se utilizează 3 gălbenușuri de ou pentru două persoane. Într-un castron mic punem gălbenușurile, dăm pe răzătoare brânza pecorino Romano, adăugăm câteva linguri de grăsime de la bacon și amestecăm bine. Puteți face această operațiune deasupra oalei cu apă clocotită, căldura va ajuta la omogenizarea sosului.
Pornim tigaia de aluminiu cu grăsimea de la șunca prăjită, peste care am măcinat piper negru, o punem la încins și adăugăm o lingură de apă de gătit. Scurgem spaghetele cu 3 minute înainte și completăm fierberea în tigaie adăugând apă de gătit.
Când gătitul este complet oprim focul și adăugăm crema, bucățile de șuncă prăjită și o porție generoasă de piper negru deasupra. Prăjim bine spaghetele și când totul este omogen putem servi carbonara făcând un cuib frumos și decorându-l cu puțină bacon, pecorino și piper negru.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook