Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de supă de năut cu chifteluţe

Rețetă de supă de năut cu chifteluţe
Bloggerul nostru culinar, Liana Sabău, voia demult să facă o supă de năut. Iar când i-au căzut ochii pe această reţetă, avea totul pregătit şi s-a pus imediat pe treabă. Voi ați face la fel?

Mai multe detalii şi poze în paşi, găsiţi pe blogul Lianei, Pe masa din bucătărie. Rețeta de supă de năut prezentată asigură patru porții delicioase. Și e gata în 40 de minute.

Ingrediente pentru supă de năut cu chifteluţe

1 ceapă,
1 cartof,
1/2 morcov,
1/2 ardei gras roşu,
1 lingură ulei de măsline extravirgin,
2 fire de ţelină,
2 linguriţe de chimen măcinat,
600ml supă de legume,
1 conservă roşii decojite
200g carne tocată de vită,
1 leg. coriandru verde/3 linguri de coriandru uscat,
1 conservă boabe de năut
coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie,
sare şi piper

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată; se adaugă morcovul, ardeiul, ţelina şi chimenul şi se prăjesc împreună 1 minut. Se stinge cu supa şi se adaugă cartoful şi roşiile; se fierb aproximativ 15 minute.

Se amestecă jumătate din cantitatea de coriandru cu carnea, se poate pune şi o lingură cu legumele tocate mai sus, se asezonează cu sare şi piper şi se modelează din compoziţia obţinută biluţe de aproximativ 5 cm. Se înfing câte trei pe o ţepuşă de lemn pentru frigărui  şi se coc  10 minute în cuptorul încins la 180 de grade C. Dupa 5 minute, întoarceţi-le pe cealaltă parte.

Se adaugă în supă jumătate din cantitatea de coaja de lămâie şi se dă în clocot. Se toarnă şi sucul de lămâie şi se mai asezonează cu sare şi piper, după gust.  Se ia oala de pe foc, se lasă să se mai răcorească puţin, apoi se pasează. Se adaugă şi cealaltă cantitate de năut rămasă.

Se presară coriandru peste supa de năut, se toarnă în farfurii şi se serveşte cu frigăruile de chifteluţe în farfurii. Mai răzuiţi puţină coajă de lămâie deasupra, îi dă un gust nemaipomenit! E gustoasă şi atât de deosebită, încât îi veţi impresiona pe ai voştri sau pe musafiri cu gustul ei. Garantat.

Sursa: Supa de naut cu chiftelute

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre