Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de tartă cu legume, tocmai bună pentru cină

Rețetă de tartă cu legume, tocmai bună pentru cină
O delicioasă tartă aperitiv, perfectă pentru orice masă din zi, acest preparat e menit să vă aducă în farfurii multă savoare.

Perfectă pentru orice masă din zi, dar și pentru pachetul de a doua zi, această delicioasă tartă cu legume, se prepară foarte simplu.

Rețetă de tartă cu legume – Ingrediente

800 gr aluat fraged, 2 kg cartofi, 4 cepe roșii, 100 gr mazăre fiartă, 250 gr roșii cherry, 250 gr mini mozzarella, 250-300 gr spanac, sare și piper, boia de ardei și chili, miere, oțet balsamic, cimbru, 1 ou pentru uns aluatul

Rețetă de tartă cu legume – Mod de preparare

Se întinde aluatul fraged pe masa înfăinată și se decupează din el o formă circulară cu care se tapetează forma de tartă atât la bază, cât și pe pereții laterali.

Se toacă ceapa roșie solzișori. Apoi se amestecă cu puțină miere, cimbru, puțin oțet balsamic. Se dă la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură medie. Cartofii se fierb, se curăță, se taie cuburi și se amestecă cu spanacul și ceapa caramelizată. Totul se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și chili.

Această compoziție de legume se întinde peste aluatul din tavă și se presară deasupra roșii cherry, mazăre și mozzarella. Restul de aluat, rămas după decupare, se întinde într-o foaie subțire. Apoi se taie în fâșii din care se crează un grilaj deasupra umpluturii. Se unge grilajul cu gălbenuș de ou și se dă tarta cu legume la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Sursa: Chefi la cuțite

Gazpacho de castraveți cu avocado

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre