Când vă gândiți să gătiți cu cafea, probabil că vă gândiți la tiramisu. Italienii știu cum să facă o cafea bună, la fel ca bucătarul Joris Bijdendijk. Acesta a dat o întorsătură rețetei clasice de tiramisu, scrie Harpers Bazaar. El a înlocuit lichiorul de migdale cu un „lichior” de cafea fără alcool.
Pentru această rețetă, Joris a folosit RISTRETTO de L’OR Espresso, care oferă o senzație de gust suplimentară. Prăjirea intensă a cafelei scoate la iveală arome puternice de condimente, urmate de arome dulci și fructate. Gustul final special este de lungă durată și are un gust mai puternic – mai ales atunci când este folosit în acest tiramisu delicios. Această cafea e disponibilă și în România, existând capsule compatibile cu aparatele de preparat cafea de la Nespresso.
Rețeta de Tiramisu cu cafea (4 porții)
Ingrediente cremă: 200 mililitri de lapte integral
50 de grame de zahăr
15 grame de pudră de cremă
un vârf de cuțit de sare
½ păstaie de vanilie
1 gălbenuș de ou
Ingrediente pentru tiramisu: 100 grame de cremă de frișcă
100 de grame de mascarpone
100 de grame de frișcă bătută
20 de pișcături
Pudră de cacao
200 mililitri L’OR Espresso RISTRETTO
40 de grame de zahăr
Mod de preparare
Pentru crema de patiserie, se amestecă într-o cratiță aflată pe foc, laptele cu 40 de grame de zahăr și vanilia, inclusiv păstaia goală răzuită. Nu lăsați laptele să dea în clocot.
Pe de altă parte, într-un castron, se amestecă praful de cremă cu sarea și restul de zahăr. Adăugați gălbenușul de ou și amestecați până obțineți un terci fără cocoloașe. Se toarnă o lingură de lapte fierbinte în cremă, amestecând în același timp. Se amestecă bine, în acest fel amestecul se încălzește puțin. Adăugați terciul în laptele fierbinte amestecând și aduceți ușor la fierbere. Continuați să amestecați. Se îndepărtează păstaia de vanilie.
Crema de patiserie trebuie să fiarbă ușor timp de două minute și apoi se va îngroșa. Se toarnă crema într-un vas. Se amestecă crema, după ec s-a răcit, cu mascarpone, până când nu mai sunt cocoloașe. Se bate frișca până devine pufoasă și se amestecă ușor cu mascarpone.
Se dizolvă zahărul în L’OR Espresso RISTRETTO și se înmoaie în el pișcoturile. Dacă vă plac biscuiții un pic mai fermi, scufundați-i o secundă. Dacă vă plac fursecurile mai moi, înmuiați-le mai mult timp.
Se construiește tiramisu acoperind fundul unui pahar sau al unui vas cu bomboane de zahăr. Apoi se pune un strat de amestec de mascarpone deasupra. Se repetă acest lucru până când se obțin două straturi de biscuiți și două straturi de mascarpone. Chiar înainte de a servi, se acoperă cu un strat subțire de pudră de cacao pe care o picurați peste ea cu ajutorul unei site.
Sursa foto: Harpers Bazaar Olanda
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook