Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă direct din Italia pentru paste cremoase cu pui, usturoi și parmezan

Rețetă direct din Italia pentru paste cremoase cu pui, usturoi și parmezan
Vă prezentăm o altă rețetă bogată în proteine, numai bună de folosit pentru o masă de prânz consistentă.

Carnea de pui este un aliat de nădejde atunci când urmați o dietă. Dacă sunteți o fire mai sportivă, corpul are nevoie de multe proteine. La fel, atunci când țineți cură de slăbire, un meniu bogat în proteine vă ajută să pierdeți kilogramele nedorite. Această rețetă vă asigură un aport de 380 de calorii pe porție, din care 38 g de proteine, 11 g de grăsimi, 40 g de carbohidrați.

Ingrediente pentru paste cremoase cu pui, usturoi și parmezan

600g carne de piept de pui, dezosat

O lingură de oregano,

O lingură de usturoi pudră

O lingură de chimen,

O lingură de de paprika

O lingură de ulei de măsline

30 g de unt cu concentrație scăzută de grăsimi

O lingură pudră de usturoi

O ceapă tocată mărunt

200ml lapte degresat sau vegetal

60g de cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsime

30 g de brânză parmezan (ras)

Piper negru și pătrunjel

600g paste

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthy Eat Gram (@healthyeatgram)

Mod de preparare

Se amestecă pentru început condimentele apoi se tăvălesc bucățile de carne prin acest amestec. Se prăjesc la cuptor sau în friteuza cu abur pentru 15 – 20 de minute la o temperatură de 220 de grade Celsius. E perioada optimă pentru ca pieptul de pui să devină  suculent și fraged.

Separat, într-o tigaie se pregătește sosul pentru paste. Acestea se fierb, separat, conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu trebuie să folosiți un tip anume de pastă, puteți opta pentru spaghetti, penne, fussili sau oricare alt tip de paste aveți în casă. Evident, cele din făină integrală sunt recomandate, pentru aportul deosebit de nutrienți pe care îl aduc organismului.

Amestecați, în tigaia pusă la foc mediu spre mic  ceapa cu restul ingredientelor, până ce obțineți o pastă cremoasă. Când este gata, adăugați pastele fierte. Dacă vi se pare că rezultatul e prea uscat, completați cu puțină apă în care au fiert pastele. Tot ce mai aveți de făcut să împărțiți pastele și carnea în 5 porții egale și să savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre