Colțunași de casă cu spumă de cartofi – super rețetă!

Colțunași: 500 g făină
130 g apă (dacă doriți să îi colorați, folosiți și suc de sfeclă roșie / spanac blanșat și blendat)
2 ouă
60 g ulei
10 g sare
Umplutură: 500 g ficăței de pui / iepure
100 g ceapă
100 g morcov
3 g capere
5 g anșoa
100 ml vin roșu
2 g salvie/ rozmarin
50 g unt
100 g ulei
Spuma de cartofi: 100 g cartof
150 g lapte
200 g smântână
Pentru început, adaugă toate ingredientele pentru aluat într-un bol și amestecă-le până obții un aluat omogen si lucios. Acoperă aluatul cu un prosop sau o folie și lasă-l să crească pentru 30 de minute.
Pregătește umplutura apoi. Pune într-o tigaie la foc mic uleiul, untul, anșoa și caperele bine zdrobite. Adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoare (după gust poți adăuga și 10 g de usturoi). După ce s-a prăjit bine ceapa, adaugă ficățeii (anterior curățați și tocați mărunt la cuțit), iar pentru o nuanțare completă a gustului, adaugă ierburile aromatice.
După ce ai prăjit bine ficățeii, stinge-i cu vin și lasă să se evapore alcoolul. Mai adaugă 200 g de apă și lasă să se pregătească timp de 20 de minute. În final, trebuie să obții o umplutură cremoasă, nici prea uscată, nici prea lichidă. E bine să o pregătești cu câteva ore înainte de a face aluatul și să o răcești la frigider pentru două ore.
Cartofii tăiați mărunt se fierb în lapte și smântână, iar apoi se mixează la blender. După ce umplutura s-a răcit, începe să modelezi colțunașii. Întinde aluatul cu grosimea de aproximativ 2 mm și adaugă umplutura, cu cât mai multă, cu atât mai bine. Între timp, pune la fiert apa cu sare. Când apa începe a fierbe pune colțunașii în cratiță, iar când se ridică la suprafață mai lasă-i pentru 2 minute. După, scoate-i într-un vas, pune-i într-o farfurie, deasupra adaugă spuma de cartofi, ulei cu trufe sau mai bine trufă rasă.
Sursa foto: Blog cu sare și piper
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook