Colțunași de casă cu spumă de cartofi – super rețetă!

Colțunași de casă cu spumă de cartofi – super rețetă!
Colțunașii se pot cumpăra de la supermarket, însă sunt delicioși cei preparați în casă. Merită să încercați.

Ingrediente pentru colțunași de casă

Colțunași: 500 g făină

130 g apă (dacă doriți să îi colorați,  folosiți și suc de sfeclă roșie / spanac blanșat și blendat)

2 ouă

60 g ulei

10 g sare

Umplutură: 500 g ficăței de pui / iepure

100 g ceapă

100 g morcov

3 g capere

5 g anșoa

100 ml vin roșu

2 g salvie/ rozmarin

50 g unt

100 g ulei

Spuma de cartofi: 100 g cartof

150 g lapte

200 g smântână

Mod de preparare

Pentru început, adaugă toate ingredientele pentru aluat într-un bol și amestecă-le până obții un aluat omogen si lucios. Acoperă aluatul cu un prosop sau o folie și lasă-l să crească pentru 30 de minute.

Pregătește umplutura apoi. Pune într-o tigaie la foc mic uleiul, untul, anșoa și caperele bine zdrobite. Adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoare (după gust poți adăuga și 10 g de usturoi). După ce s-a prăjit bine ceapa, adaugă ficățeii (anterior curățați și tocați mărunt la cuțit), iar pentru o nuanțare completă a gustului, adaugă ierburile aromatice.

După ce ai prăjit bine ficățeii, stinge-i cu vin și lasă să se evapore alcoolul. Mai adaugă 200 g de apă și lasă să se pregătească timp de 20 de minute. În final, trebuie să obții o umplutură cremoasă, nici prea uscată, nici prea lichidă. E bine să o pregătești cu câteva ore înainte de a face aluatul și să o răcești la frigider pentru două ore.

Spuma de cartofi

Cartofii tăiați mărunt se fierb în lapte și smântână, iar apoi se mixează la blender. După ce umplutura s-a răcit, începe să modelezi colțunașii. Întinde aluatul cu grosimea de aproximativ 2 mm și adaugă umplutura, cu cât mai multă, cu atât mai bine. Între timp, pune la fiert apa cu sare. Când apa începe a fierbe pune colțunașii în cratiță, iar când se ridică la suprafață mai lasă-i pentru 2 minute. După, scoate-i într-un vas, pune-i într-o farfurie, deasupra adaugă spuma de cartofi, ulei cu trufe sau mai bine trufă rasă.

Sursa foto: Blog cu sare și piper

Recomandarile noastre