Faceți parte din categoria celor care nu refuză niciodată cartofii? Atunci sigur vă veți îndrăgosti de o porție de uștipiți din cartofi. E fenomenală!
Pentru a pregăti un alt fel de chifeluțe de cartofi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g cartofi, 100 g făină, 2 ouă, 2 căței de usturoi, 300 ml ulei, piper negru, sare după gust. Se poate renunța la ouă, dacă țineți post, și puneți un plus de făină în compoziție.
Mod de preparare
Curățați bine cartofii, spălați și dați pe răzătoare. Ulterior vor fi înfășurați într-o pânză curată și se vor presa, pentru a fi absorbită apa. Cartofii se vor amesteca cu făina, ouăle și usturoiul tocat foarte fin (puteți folosi și cel verde), adăugați piper și sare după gust. Aveți grijă la cocoloașe. Din acest amestec se fac grămăjoare care se vor prăji în ulei până când se rumenesc. Se pun pe o hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Se pot servi cu brânză tofu și smântână vegetală.
Beneficiile cartofilor
Primul beneficiu al cartofilor este că vă satură și astfel foamea va fi potolită pentru multă vreme. Specialiștii recomandă cartofii celor cu probleme ale rinichilor și inimii, grație conținutului mare de potasiu și magneziu. Cine ține dietă, poate să înlocuiască cu succes pâinea optând pentru cartofi.
La rândul său, sucul de cartofi este excelent în gastrite hiperacide, ulcere gastrice și duodenale. De asemenea, curele cu suc de cartofi ajută în afecțiunile ficatului, mai ales în cazul celor care suferă de litiază biliară. Cartoful copt la cuptor sau fiert nu îngrașă niciodată. Nu același lucru se poate spune despre gustoșii cartofi prăjiți.
Cartofii cruzi vă scapă de arsurile solare
Cataplasmele cu cartofi sau pudra de făină de cartofi atenuează simptomele celor care suferă de panarițiu. Și tot cartoful este cel care redă frumusețea tenului, mai ales atunci când v-ați ars de la soare. Nu e nevoie decât să aplicați câteva felii de cartofi cruzi și problema se rezolvă. Nu în ultimul rând, pentru că este bogat în calciu, cartoful vă ajută să aveți oase sănătoase.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook