Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta fabuloasei tarte franțuzești cu lămâie

Rețeta fabuloasei tarte franțuzești cu lămâie
Francezii prepară o tartă fabuloasă cu lămâie care arată senzațional și este simplu de realizat. În plus, e un mix de gusturi. Aluatul crocant e oarecum neutru ca gust, apoi te cucerește aroma lămâilor cu o tușă de vanilie, ca în final să urmeze pufoșenia bezelei.

Ingrediente: 250 g făină, 150 g  unt rece, 100 g zahăr pudră, 1 ou de dimensiune mică, medie, 1/3 linguriță de sare (pentru aluat)

300 ml apă fierbinte, 150 ml. suc de lămâie (aproximativ 3 – 4 lămâi), 60 g unt, coaja unei lămâi bio, 80 g amidon de alimentar, 200 g zahăr, 4 gălbenușuri, 1 liguriță de esență de vanilie (pentru crema de lămâie)

4 albușuri la temperatura camerei, 100 g zahăr, 1 praf de sare.

Mod de preparare: pentru a realiza aluatul puneți în bolul robotului de bucătărie făina, untul, sarea, zahărul pudră și mixați un minut. Apoi adăugați oul și mixați până se leagă aluatul. Răsturnați-l pe masă și formați o bilă. Pudrați aluatul și masa cu făină, apoi întindeți cu sucitorul un cerc cu diametrul de 30 de centimetri. Puneți apoi aluatul în tava de tartă, după care puneți-l în frigider minim 25 de minute.


Will Smith, probleme în paradis. Soția i-a povestit cum l-a înșelat

Pasiunea lui Dragoș Bucurenci, nu merge fără costum mulat. Exclusiv


Între timp, stoarceți zeama lămâilor. Într-o cratiță puneți apa fierbinte, sucul de lămâie, zahărul, amidonul, coaja de lămâie și amestecați. După ce s-a omogenizat continuați procedura pe aragaz, la foc mic,  până ce crema se va îngroașa și va deveni lucioasă. Luați cratița de pe foc, adăugați pe rând, mestecând continuu, gălbenușurile. După ce l-ați pus și pe ultimul mai fierbeți compoziția un minut. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească.

După 25 de minute puteți aluatul din frigider, înțepați-l cu o furculița, apoi puneți peste el folie de aluminiu și boabe de mazăre sau fasole uscată. Rolul acestora este să împiedice baza aluatului să crească. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 10 minute. Apoi îndepărtați mazărea și folia de aluminiu, și mai coaceți 5 – 6 minute. Lăsați să se răcească.

Între timp începeți să preparați bezeaua. Puneți într-un bol albușurile și sarea și mixați. Când devin albe și pufoase, adaugăți zahărul treptat, până textura devine densă și, își păstrează forma. Puteți folosi zahăr pudră, se topește mai repede.

În final, umpleți tarta cu crema de lămâie, acoperiți cu bezea și coaceți în cuptorul preîncălzit tot la 190 de grade C, 5 – 7 minute, sau până când bezeaua prinde o culoare auriu-ciocolatie. Tarta se servește când e răcită complet.

Sursa foto: Pixabay / Mrdidg

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre