Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă festivă: tort Pavlova

Rețetă festivă: tort Pavlova
Dacă îți plac bezelele, Pavlova este exact ce ai nevoie. O mare bezea, cât un tort, ornată cu toate bunătățile.

Tortul Pavlova este un tort de bezea, cu mai multe blaturi și cremă fină. Cel mai bine e să coaceți foile de bezea cu o zi înainte. Este desertul ideal pentru sărbători. Deși e simplu de preparat, rezultatul este spectaculos și festiv. Acest minunat desert a fost realizat, pentru prima dată, chiar în cinstea Annei Pavlova, renumita balerină, de unde a primit și numele. Până la urmă, tortul seamănă cu fustița de tulle a unei balerine.

Ingrediente pentru tort Pavlova

6 ouă, 200 g zahăr pudră, 3 linguri oțet de mere, 250 g cremă mascarpone, 500 g smântână dulce grasă, 200 g căpșuni, 100 g zmeură, 100 g afine, 100 g mure, 100 g coacăze, 20 g mentă proaspătă, flori comestibile

Preparare Pavlova

Pentru început, preparați bezeaua. Separă ouăle, apoi ia doar albușurile și bate-le bine cu zahărul pudră. Adaugă oțet pe parcurs, pentru a grăbi procesul de întărire. Ideal e să folosiți robotul de bucătărie în această etapă. Coace bezeaua, la 120°C, timp de 40 de minute, în forme rotunde care ulterior vor alcătui o piramidă.

Pentru un aspect deosebit, faceți blaturile de bezea de dimensiuni diferite, astfel încât să aveți un blat de bezea mai mare în bază, iar pe măsură ce tortul va fi construit în înălțime, formele să fie de mai mici dimensiuni. După 40 de minute coboară temperatura la 100°C, iar după alte 40 de minute la 80°C. Acum bezeaua este gata.

Între timp, bate crema din amestecul de mascarpone cu smântână dulce. Amestecă fructele, de preferabil congelate sau amestec congelate/proaspete, pentru o textură mai interesantă.

Montează tortul în straturi: se începe cu un strat de bezea, apoi cremă, apoi fructe și mentă, iar la final adaugă extra mentă și fructe. Decorează cu flori comestibile și o ploaie de zahăr pudră.

Sursa: Kaufland.ro

Fiica ziaristului Octavian Andronic scrie cum a murit tatăl său

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre