Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă. Mazăre cu carne și legume înăbușite

Rețetă. Mazăre cu carne și legume înăbușite
Pregătită corect, mazărea uscată este foarte benefică pentru organismul nostru. Multe gospodine de frică că mazărea fierbe greu şi pînă la urmă o simt crudă, cînd o mănîncă, evită să o gătească.

Adevărul e că boabele au nevoie de 50 – 60 de minute de fierbere. Vă prezentăm o rețetă ușoară. Mazăre cu carne și legume înăbușite. Tot ce aveți d efăcut e să țineți cont de timpul necesar mazării să se prepare.

Ingrediente:

500 g mazăre uscată, 300 – 400 g carne de porc (să aibă şi puţină grăsime pe ea), 3 cepe mari, 3 morcovi mari, 4 – 5 roşii mari, piper iute măcinat, coriandru măcinat, piper boabe aromat, 2 frunze de dafin, sare.

Mod de preparare:

Alegem mazărea,o spălăm în 2 – 3 ape şi o punem la înmuiat peste noapte în apă rece. A doua zi, dimineaţa, aruncăm apa în care a stat şi turnăm peste mazăre altă apă. Lăsăm mazărea să stea în apa proaspat turnată încă 3 ore, după care o aruncăm iarăşi, turnăm din nou alta şi o punem la fiert.


Exclusiv. Ce a ajuns să facă Andra după super-petrecerea de ziua ei întrece orice imaginație

Paul McCartney și dezvăluirile lui despre așa-zisele orgii ale trupei The Beatles


Poate vă întrebaţi, de ce schimbăm de 3 ori apa? Schimbarea apei ajută la prevenirea balonărilor pe care consumul mazării îl dă, de obicei. După procedura descrisă mai sus, punem mazărea la fiert, la foc mic, cu capac, capacul puţin ridicat. Sare nu punem din start, căci sarea împietreşte boabele. Sarea se pune când mazărea este gata.

Atât timp cât mazărea fierbe, ne ocupam de carne şi legume, pe care le tăiem după preferinţă. Morcovul neapărat se dă pe răzătoare, deoarece colorează mai bine ghiveciul de legume, oferindu-i fineţe şi asortându-se mai bine cu mazărea pe care o facem piure după fierbere.

Punem în tigaia adâncă 100 ml ulei, apoi adăugăm carnea cinci minute, la prăjit. E de dorit ca să tăiem cărniţa bucăţi mici. În aşa mod carnea reuşeşte în cîteva minute să fie gata odată cu legumele.

Adăugăm morcovul şi ceapa.Totul se prăjeşte la foc mic 5 minute, după care adăugăm roşiile. Mai lăsăm 5 minute să se prăjească carnea şi legumele, sărăm, condimentăm, turnăm apă clocotită peste ele (1 centimetru de apă să stea deasupra), punem capacul şi lăsăm totul să fiarbă până carnea va fi gata. Focul trebuie să fie mic.

Mazărea gata fiartă o mixăm cu blenderul până obţinem o pastă fină, adăugând, după necesitate, apă din cea în care a fiert.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre