Rețetă pandișpan cu caise. Fraged și ușor de preparat. Un deliciu!

Pandișpanul este una dintre cele mai simple de preparat prăjituri. Este unul dintre deserturile copilăriei, de pe vremea când nu se găseau foarte multe dulciuri în magazine.
Este un desert pufos și fraged, ideal pentru a fi preparat în orice sezon. Și cum a venit vara și sunt fructe din plin, de ce să nu profităm de asta și să nu realizăm un delicios pandișpan cu caise. Se servește rece, dar, var poți să mănânci pandișpanul fierbinte, gata scos din cuptor, cu o cupă de înghețată de vanilie lângă el. Nici că se poate ceva mai bun!
Dar haideți să vedem de ce ingrediente avem pentru rețeta de pandișpan cu caise și cum se prepară.
Poftă bună!
Se presupune că pandișpanul a apărut în perioada Renașterii în Spania. Pandișpanul este considerat a fi una dintre primele prăjituri care au apărut pentru care nu se folosește drojdia. Numele românesc pandișpan provine din cuvântul grecesc παντεσπάνι (pandespáni), la rândul său din italiană pan di Spagna (literalmente „pâine de Spania”).
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook