Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pandișpan cu caise. Fraged și ușor de preparat. Un deliciu!

Rețetă pandișpan cu caise. Fraged și ușor de preparat. Un deliciu!
A venit vara, iar fructele sunt la putere. În aprozare și în piețe deja se găsesc caise frumoase și zemoase. Profită de ocazie și pregătește un pandișpan cu caise. E simplu de făcut și extrem de delicios!

Pandișpanul este una dintre cele mai simple de preparat prăjituri. Este unul dintre deserturile copilăriei, de pe vremea când nu se găseau foarte multe dulciuri în magazine.

Este un desert pufos și fraged, ideal pentru a fi preparat în orice sezon. Și cum a venit vara și sunt fructe din plin, de ce să nu profităm de asta și să nu realizăm un delicios pandișpan cu caise. Se servește rece, dar, var poți să mănânci pandișpanul fierbinte, gata scos din cuptor, cu o cupă de înghețată de vanilie lângă el. Nici că se poate ceva mai bun!

Dar haideți să vedem de ce ingrediente avem pentru rețeta de pandișpan cu caise și cum se prepară.

Ingrediente pandișpan cu caise

  • 8 ouă
  • 4 linguri de ulei
  • 250 grame de zahăr
  • 250 grame făină
  • Un praf de sare
  • 4 linguri de ulei
  • Jumătate de pliculeț praf de copt
  • Un praf de sare
  • 10-15 caise coapte
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pandișpan cu caise

  • Mai întâi mixăm albușurile cu zahărul și cu sarea până când devin o spumă tare. Separat frecăm cu o lingură de lemn sau cu o spatulă până când devin cremoase.
  • Amestecăm ușor gălbenușurile cu albușurile.
  • Turnăm făina, amestecată în prealabil cu praful de copt, peste amestecul de ouă. Amestecăm ușor, astfel încât compoziția să nu se lase.
  • Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm aluatul. Așezăm deasupra caisele spălate și tăiate bucățele.
  • Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
  • Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea va fi uscată, înseamnă că pandișpanul este copt.
  • Asezonați prăjitura cu zahăr praf și lăsați-o să se răcească.

Poftă bună!

De unde vine numele de pandișpan?

Se presupune că pandișpanul a apărut în perioada Renașterii în Spania. Pandișpanul este considerat a fi una dintre primele prăjituri care au apărut pentru care nu se folosește drojdia. Numele românesc pandișpan provine din cuvântul grecesc παντεσπάνι (pandespáni), la rândul său din italiană pan di Spagna (literalmente „pâine de Spania”).

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre