În spaniolă, sangria înseamnă „sângerare”, termenul venind de la de la sangre – sânge cu referire la culoarea băuturii care se prepară cu vin roșu.
Istoria Sangria
Se pare că Sangria a început să fie preparată în Spania încă din anul 200 î. Hr., când romanii au ajuns în această regiune. A început să se planteze viță de vie care a dezvoltat în scurt timp o adevărată industrie. Datorită culturilor abundente de struguri roșii, comerțul cu vinul spaniol a prosperat.
Pe de altă parte, apa potabilă nu era chiar o normalitate, iar oamenii turnau alcool în orice fel de băutură că să neutralizeze bacteriile. Cel mai probabil, spun cei care au cercetat istoria licorii, Sangria din acea vreme era un mix de ierburi și mirodenii, pentru a masca gustul apei.
În Epoca Medievală, o altă băutură foarte populară asemănătoare Sangria a fost hippocras, preparată cu vin și mirodenii (ghimbir sau scorțișoară).
„Câinii”, fără dresor. Mulțescu nu mai antrenează
Kim Kardashian o inspiră pe Paris Hilton să se gândească la viitor. Ce decizie a luat vedeta
Cum se prepară o Sangria ca la carte
Rețeta clasică de Sangria este foarte simplă, iar rezultatul e o băutură proaspătă și delicioasă.
Ingrediente pentru 4 pahare:
Trei căni și un sfert de vin roșu sec, o linguriță de zahăr, sucul stors de la o portocală, sucul stors de la o lămâie, o portocală tăiată în felii subțiri, o lămâie tăiată felii subțiri, două piersici curățate de piele și sâmburi, și tăiate în bucăți, o cană de apă minerală.
Preparare:
Combină toate ingredientele în afară de apa minerală într-o carafă de sticlă și amestecă bine cu o lingură de lemn cu coadă lungă. Lasă vasul în frigider peste noapte, pentru ca fructele să se pătrundă cu alcoolul. Înainte de consum se adaugă apa minerală. Sangria se servește cu gheață.
Sursa: Bautura-oline.ro
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook