După mesele copioase de sărbători, merge și ceva mai ușor. Această rețetă are avantajul că este consistentă, aspectuoasă și, mai ales, gustoasă. Se folosește carne de pui și, practic, orice fel de paste găsiți în dulapul din bucătărie. În plus, preparatul final este deosebit de aromat, ceea ce vă va încânta simțurile. De asemenea, ca multe alte rețete prezentate, și acest fel se gătește rapid.
Rețetă de pui cu paste
Ingrediente
500 gr pulpe de pui
3-4 căței de usturoi
1 ceapă
150 gr bacon afumat
400 gr sos de roșii
sare și piper
2 foi de dafin
1 linguriță de zahăr
oregano și busuioc
200 gr paste
100 gr parmezan
frunze de busuioc proaspăt
50 ml ulei
Mod de preparare
Pulpele de pui se porționează în două. Pulpele superioare se pun la fiert în apă cu sare, pentru a face și o supă necesară rețetei de risotto.
Pulpele inferioare se rumenesc bine în ulei. Se adaugă usturoiul curățat și tocat, ceapa curățată și tocată, foile de dafin și se amestecă bine. Când ceapa este translucidă se adaugă sosul de roșii și apă cât să fie bine acoperite ingredientele. Se lasă la fiert pentru 10-12 minute, se adaugă oregano și busuioc, dar și pulpele inferioare din supă. Apoi se adaugă pastele și se lasă până se hidratează și absorb din sos.
La final, după ce se așează frumos în farfurii și se ornează cu 2-3 frunzulițe de busuioc proaspăt, se adaugă parmezan răzuit.
Sursa: a1.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook