Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă străveche pentru dulceață de prune. Iată și trucurile bunicii

Rețetă străveche pentru dulceață de prune. Iată și trucurile bunicii
Deși vremea nu o arată, toamna se apropie cu pași mici și siguri și gospodinele se pregătesc să umple cămara cu dulcețuri și conserve. Ce spuneți de o dulceață de prune, făcută după rețeta bunicii.

Nu există persoană care să refuze clătite sau o minunată prăjitură pregătită cu dulceață de prune. Aveți acum posibilitatea să o pregătiți după rețeta bunicii.

Ingredientele necesare

Dulceața de prune o puteți prepara folosind mai multe tipuri de prune, va avea un gust fantastic, condiția este ca acestea să nu fie foarte mari și nici foarte coapte. Pentru ca dulceața să fie mult mai savuroasă, puteți să puneți și scorțișoară sau vanilie. Ca să fie mai interesantă, puteți să puneți prunele întregi, doar rupte în două.

Ingredientele necesare

Ingredintele care vă sunt utile pentru dulceața de prune ca la bunica sunt 1 kg de prune, mai puțin coapte, 850 g zahăr, 150 ml apă, sucul unei lămâi. Pentru început, scoateți codițele de la prune, spălați-i foarte bine. Cele mai bune prune sunt cele care au culoarea închisă și o formă mai alungită. Scoateți sâmburii din prune și rupeți fructul în două.

Dulceață de prune, ca la bunica

Cratița se lasă la răcit până a doua zi

Puneți apă într-o cratiță și adăugați zahărul. Puneți cratița pe flacăra de la aragaz și amestecați bine cu apa până când acesta veți că se topește. Siropul se fierbe în jur de zece minute, apoi se adaugă prunele. Acoperiți cratița și lăsați așa până a doua zi tocmai pentru ca acestea să-și lase siropul în cratiță.

Puneți cratița din nou la foc și aduceți dulceața la punctul de fierbere. Scoateți apoi prunele cu grijă din dulceață și puneți în alt vas, apoi adăugați sucul de lămâie. Se pune apoi siropul din nou la fiert și se lasă să aibă consistență. Din nou se adaugă prunele și se mai lasă la fiert în jur de zece minute. Puneți dulceața fierbinte în borcane, înfiletați capacele și acoperiți cu un prosop. Lăsați până a doua zi să se răcească, puneți etichete și introduceți în cămară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre