Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta super ușoară de pui cremos, bogat în proteine și cu puține calorii. E gata în mai puțin de un sfert de oră

Rețeta super ușoară de pui cremos, bogat în proteine și cu puține calorii. E gata în mai puțin de un sfert de oră
Nu trebuie să ratați acest pui cremos și sănătos, bogat în proteine și cu puține calorii. Rețeta este una simplă și apetisantă.

Atâta vreme cât alimentele care ne înconjoară sunt pline de calorii ascunse, ideal e să preparăm singuri hrana, și să știm ce punem în ea. Vă prezentăm o rețetă ușoară, de pui cremos, bogat în proteine și sărac în calorii. Poate fi masa ideală de prânz, dar și pentru cină. Marele avantaj e că se gătește extrem de simplu și rapid. În plus, poate fi servit alături de o sumedenie de garnituri. Orez, paste, salată – iată numai câteva exemple.

Ingrediente pentru rețeta de pui cremos

– 300 g de piept de pui tăiat în cuburi (greutate brută)

– 1 linguriță de ulei de măsline

– 1 linguriță de praf de usturoi

– 1 lingură de boia de ardei

– 1 lingură de busuioc uscat

– 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute roșu

– 1 linguriță de sare

Pentru sos: – 90 g de cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsime (varianta light de la Philadelphia e ideală)

– 120ml (1/2 cană) lapte cu conținut scăzut de grăsime

– 15g parmezan ras

– 1 linguriță de praf de usturoi

– 1 linguriță de busuioc

– 1/4 linguriță de fulgi de ardei iute

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Nutrition Fact (@caloriesmix)

Mod de preparare

Combinați toate condimentele uscate și lingura de ulei de măsline, apoi amestecați în ele bucățile de pui. Insistați până ce acestea sunt colorate pe absolut toate părțile. Folosiți spray de gătit sau puțin ulei de măsline pentru tigaie, apoi gătiți puiul la foc mediu timp de 3 minute. Apoi întoarceți-l și reduceți complet focul. Practic, în acest moment puiul este gătit.

Mai aveți nevoie de 2 minute pentru a prepara sosul. Într-un blender puneți toate ingredientele pentru sos și amestecați scurt, până ce acestea s-au omogenizat. Turnați sosul astfel preparat peste carnea de pui din tigaie, împreună cu o mână de frunze de spanac, dacă aveți în casă. Acoperiți cu un capac timp de 2 minute, apoi lăsați să fiarbă la foc mic încă 5 – 8 minute până când sosul se îngroașă. Se servește cu orez sau paste fierte.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre