Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete delicioase de post cu roșii. O bogăție de vitamine!

Rețete delicioase de post cu roșii. O bogăție de vitamine!
Am intrat în sfântul post al Adormirii Maicii Domnului, perioadă de rugăciune, dar și de consum al preparatelor fără carne, lactate și ouă. Aceste două rețete cu roșii vor fi placul tuturor.

Roșii umplute cu legume și salata israeliană de roșii cu ardei sunt minunăție pentru postu9l Adormirii Maicii Domnului. Două rețete simple și delicioase, care se prepară rapid.

Ingrediente pentru roșii umplute cu legume

Roșii umplute cu legume, o delicatesă pentru post

Pentru a pregăti această delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 roșii medii, ½ morcov mic, ½ țelină tăiată felii, ½ ceapă, ¼ linguriță cu oregano uscat, 2 lingurile cu ulei de măsline, 1 lingură cu vin alb, 1/3 cană cu pesmet uscat, 2 linguri cu cașcaval de post, 3-4 frunze proaspete de busuioc, feliate subțire.

Mod de preparare

Tăiați o felie subțire din partea de sus a fiecărei roșii, apoi scoateți pulpa. Puneți roșiile pe prosoape de hârtie pentru scurgere. Într-o tigaie mare, se sotează amestecul de legume și oregano în ulei până se înmoaie. Se adaugă vinul.

Se fierbe, fără capac, până când lichidul scade la jumătate, aproximativ două minute. Se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit, apoi se încorporează pesmetul, parmezanul și busuiocul. Umpleți roșiile și așezați într-un vas de copt. Coaceți, fără a acoperi.

Salată israeliană de roșii cu ardei

Salată israeliană de roșii cu ardei, perfectă pentru postul Adormirii Maicii Domnului

Pentru a pregăti această salată delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 roșii medii, curățate de semințe și tocate, ardei verde, ardei roșu și ardei galben, tocat, 1 castravete mediu, curățat de semințe și tocat, 1 morcov mediu, tocat.

Vă mai sunt necesare 3 cepe verzi, tăiate felii subțiri, 1 ardei iute, fără semințe, tocat, 2 linguri cu coriandru, pătrunjel, mărar și mentă proaspete tocate mărunt, ¼ cană cu suc de lămâie. Precum și 2 linguri cu ulei de măsline, 3 căței de usturoi, tocați mărunt, ½ linguriță cu sare, ¼ linguriță cu piper.

Mod de preparare

Într-un castron mare, combinați roșiile, ardeii, castravetele, morcovul, ceapa verde, ardeiul iute și ierburile. Într-un bol mic, se amestecă ingredientele rămase. Se toarnă peste amestecul de roșii, se acoperă și se dă la frigider pentru cel puțin o oră. Este o salată cu adevărat minunată.

Sursă foto: www.tasteofhome.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre