Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete simple, dar delicioase pentru bolnavii de hepatită. Asigură organismului necesarul de vitamine și minerale

Rețete simple, dar delicioase pentru bolnavii de hepatită. Asigură organismului necesarul de vitamine și minerale
Specialiștii recomandă bolnavilor de hepatită să adopte o dietă echilibrată cu vitamine și minerale, dar care să nu suprasolicite ficatul. Iată câteva rețete de folos.

Suferinzii de hepatită trebuie să consume cât mai multe legume și fructe, care sunt pline de vitamine și minerale, carne slabă, pește, iaurt, brânzeturi, să limiteze sarea și zahărul. Aceste rețete sunt tot ce aveți nevoie pentru o masă delicioasă.

Borș de dovlecei cu mărar

Ingredientele necesare de care aveți nevoie sunt: 2 dovlecei, 1 roșie, 1 legătură de mărar, ¼ litru borș, 2 linguri cu smântână, 1 lingură cu orez, sare.

Mod de preparare

Curățați dovleceii, spălați bine și tăiați în cuburi. Se pun la fiert în apa cu sare, împreună cu orezul și roșiile curățate. La final, se adaugă mărarul și borșul și se drege cu smântână.

Albuș umplut cu brânză de vaci și ficat de pasăre

Pentru acest preparat indicat în dieta bolnavilor de hepatită aveți nevoie de 1 albuș, 1 linguriță cu brânză de vaci, 1 ficat de pasăre fiert, 1 roșie, mărar verde, 2 frunze de salată verde (pentru ornat), sare.

Mod de preparare

Fierbeți oul tare, curățați și scoateți gălbenușul. Puneți în locul acestuia brânză amestecată cu ficățelul de pasăre, mărar verde și foarte puțină sare. Este un preparat care se poate consuma și la micul dejun, dar și la prânz.

retete hepatita
Borș de dovlecei, rețetă pentru diabetici. Sursă foto: CaTine.ro

Budincă de griș

Ingrediente: 1 ½ pahar cu lapte, 2 linguri cu griș, 1 lingură cu zahăr, 1 ou, coaja de la o lămâie, 10 g unt.

Mod de preparare

Fierbeți grișul în lapte, apoi lăsați la răcit. Amestecați gălbenușul cu zahărul, albușul bătut spumă și coaja rasă de lămâie apoi turnați peste griș. Introduceți pentru câteva minute la cuptor și veți obține un desert minunat.

Chifteluțe fierte în aburi

Ingrediente: 100 carne, ½ franzelă, ½ albuș, sare, pătrunjel verde.

Mod de preparare

Dați carnea prin mașina de tocat, apoi amestecați cu franzela înmuiată în apă și bine stoarsă. Adăugați apoi albuș, verdeață, sare și amestecați până la omogenizare. Formați chifteluțe mici. Acestea se vor fierbe la aburi pe o strecurătoare așezată deasupra unui vas în care fierbe apa în jur de 45 de minute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre