Roșii umplute. Cum le alegi pe cele mai bune

Mirosul este principalul criteriu după care să alegi o roşie sănătoasă. De asemenea, acestea nu trebuie să aibă o culoare pală sau întunecată, ci un roşu aprins. Dacă mergeți la piață, palpați roșiile. Dacă sunt moi, înseamnă că nu au chimicale, dacă sunt prea mari sau prea tari, au ”moț”, este semn că roșiile au fost tratate cu stimulenți.
Gospodinele știu: când merg la piață, pipăie și miros roșiile. Dacă găsește una moale și aromată, de acolo cumpără. Înseamnă că roșiile sunt de la țară, românești, făă chimicale. Pe cele prea mari, prea tari, fără miros, cu ”moț” le ocolesc.
Roșiile cu „moț” sunt vedeta piețelor românești și foarte interesante pentru copii. Cercetătorii din domeniu spun că multe dintre aceste roșii, atunci când sunt comercializate în afara sezonului, „au fost tratate cu stimulenți de fecundare, de polenizare și de maturare a fructelor. Apariția acestui mucron (moț) pronunțat este cauzată de stimulenți chimici”, potrivit unui articol publicat de AgroIntel.ro.
Însă, roşiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidraţi, fier, licopen, fosfor şi sulf, spun nutrioționiștii. Aceste legume conţin puţine calorii, grăsimi şi săruri.
Beta carotenul din roşii, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. Roşiile conţin vitamina A care îţi îmbunătăţeşte vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel, vederea ta se va îmbunătăţi. Previn bolile de inimă Potrivit studiilor, consumul frecvent de roşii previne atacul de cord şi accidental vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului.
Gospodinele sunt foarte inventive. Folosesc oșiile pentru a da gust și culoare mâncărurilor, dar fac și aperitive care au ca vedetă roșia.
Roșiile se pot umple cu cremă de brânză, cu icre, cu carne tocată, cu ton, cu salată de vinete, cu ciuperci, cu cașcaval ras, cu orez și altele. Modalitatea de preparare este similară.
Pentru o masă altfel, încearcă reţeta de roşii umplute cu anşoa. Este un aperitiv delicios și ușor de făcut!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook