Salată caldă de conopidă, un preparat cum nu ați mai gustat
Acest preparat e, în egală măsură, suficient de ușor pentru a fi o garnitură simplă și delicioasă. Conopida prăjită este perfect condimentată, iar dressingul cremos de avocado ajută la echilibrarea întregului preparat.pe de altă parte, nutriționiștii arată faptul că este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B.
1 căpățână mare de conopidă, tăiată în buchețele
1 șalotă, tăiată în patru
2 lingurițe de pudră de chili
1 linguriță de chimen măcinat
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru proaspăt măcinat
1 avocado mare, fără sâmbure
1/4 cană (sau mai mult) apă
2 linguri de oțet de vin roșu
Sucul de la 1 lămâie verde
1/2 cană frunze de pătrunjel proaspăt, tocate
1 căpățână mare de salată Romaine, tăiată grosier
3 căni de baby spanac
1 cană cu roșii cherry, tăiate în jumătate
1/2 cană parmezan ras
1/4 cană migdale feliate, prăjite
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Pe o foaie mare de copt, amestecați conopida, șalota, pudra de chili, chimenul și 2 linguri de ulei până când sunt acoperite; asezonați cu sare și piper. Coaceți la cuptor până când conopida devine aurie și crocantă, iar șalota este fragedă, între 30 și 35 de minute. Se lasă să se răcească ușor, apoi se taie șalota în inele.
Între timp, într-un blender sau robot de bucătărie, amestecați avocado, apa, oțetul, sucul de lime, 1/4 cană de pătrunjel și restul de 2 linguri de ulei până când se omogenizează. Asezonați cu sare și piper. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă, câte o lingură pe rând, pentru a obține un dressing mai subțire. Se dă la frigider până când este gata de utilizare.
Într-un castron mare, combinați spanacul și restul de 1/4 cană de pătrunjel. Adăugați conopida, șalota, roșiile, parmezanul și migdalele și amestecați pentru a le combina. Adăugați cantitatea dorită de dressing și amestecați din nou pentru a acoperi.
Sursa foto: Pinterest
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook