Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată cu vânătă în stil coreean

Salată cu vânătă în stil coreean
Ca să diversificăm puțin în bucătărie, v-aș recomanda o salată picantă, aromată și delicioasă pe care o puteți pregăti doar din câteva ingrediente. Are un gust dulce-acrișor care vă va cuceri papilele gustative.

Salata cu vânătă în stil coreean se prepară foarte rapid în cel mai scurt timp. Se poate servi alături de carne, paste, pește și cereale. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

1 vânătă, 1 ardei roșu, 2 morcovi, 40 ml ulei, 2-3 căței striviți de usturoi, sare și piper după gust, 1 linguriță coriandru măcinat sau boabe, 2 lingurițe zahăr, 2 linguri oțet sau suc de lămâie.

Preparare:

Vânăta o spălăm bine și o tăiem fâșii lungi. O presărăm cu sare și o lăsăm 30 de minute să elimine puțin din suc.

Între timp pregătim morcovul și ardeiul. Morcovul îl trecem prin răzătoare, iar ardeiul îl tăiem fâșșii subțiri și lungi.

Călim vânăta în tigaia încinsă cu puțin ulei la foc mediu ( nu mai mult de 2 – 3 minte). Amestecăm periodic. Lăsăm să se răcească, după care adăugăm deasupra morcovul și ardeiul. Adăugăm și celelalte ingrediente, inclusiv și cele 40 ml ulei. Amestecăm salata. O putem servi după pregătire sau peste 1 – 2 ore după pregătire, însă doar dacă o vom pune la rece înainte.

Sursa: Bunica.md

Schwarzenegger, pe patul de spital. De ce s-a „umblat” la inimă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre