Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru o cină de vară perfectă: Salată de quinoa și legume prăjite

Rețetă pentru o cină de vară perfectă: Salată de quinoa și legume prăjite
Ne place mult quinoa și insistăm să descoperiți aceste semințe absolut delicioase, pline d nutrienți și cu un aport proteic foarte mare.

După ce v-am prezentat cum prepară grecii salata de quinoa, azi vă invităm să descoperiți o altă rețetă, care nu conține brânză, dar care este la fel de delicioasă. Este o salată ideală pentru mesele de prânz și cină de vară.

Amintim că o ceașcă de quinoa gătită (200 kcal) oferă 15% din doza zilnică recomandă de fier, 19% acid folic (important pentru femeile care vor să devină mame), 58% din doza recomandată de mangan, 30% din cea de magneziu, 28% de fosfor, dar și 5 g de fibre (care dau senzația de sațietate).

În plus, quinoa conține vitaminele B1, B2, B6 și B9, precum și vitamina E. Grăunțele de quinoa sunt foarte utile sănătății. Ele nu conțin gluten, dar sunt sursă de proteină completă, conțin multe fibre și cei 9 aminoacizi esențiali, necesari unei alimentații sănătoase.

Ingrediente pentru salată de quinoa și legume prăjite

Salată:
* 1 pungă de 250 g de quinoa roșie și albă
* 2 ardei roșii, tăiați în cubulețe
* 2 vinete, tăiate în cubulețe
* 50 g de pătrunjel, tocat
* 20 g de coriandru, tocat
* O mână de frunze de busuioc
* 100 g de măsline fără sâmburi
* Ulei de măsline

Dressing:
* 40 ml de ulei de măsline
* 1 cățel de usturoi, zdrobit
* 1 ardei iute roșu, tocat mărunt
* Sare

Mod de preparare

Fierbeți quinoa în apă cu sare, respectând proporțiile de 1:3. La o anume cantitate de quinoa, adăugați de trei opri mai multă apă. După ce s-a fiert, scurgeți și lăsați la răcit.

Pentru prepararea salatei, se încălzește cuptorul la 210 grade Celsius. Se stropesc ardeii și vinetele cu ulei de măsline și se prăjesc până devin aurii. Într-un castron mare, combinați quinoa gătită, legumele prăjite, ierburile și măslinele.

Între timp, bateți uleiul de măsline cu usturoiul și ardeiul iute. Asezonați dressingul după gust cu sare și piper. Se combină cu legumele și se amestecă bine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre