Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată de verdețuri și căpșune. Rețetă de la Adi Hădean

Salată de verdețuri și căpșune. Rețetă de la Adi Hădean
Cât de sănătoase sunt fructele și legumele proapsete! Profitați de acestea acum, când tarabele de piețe sunt pline! Uite o rețetă de salată inedită, de verdețuri și căpșune, de.la Adi Hădean, celebrul bucătar maramureșan.

”Parcă nu e vară încă până nu guști căpșunele mici, dulci și aromate de iunie. Și cum de câteva zile vremea nu pare văratică prin partea aceasta a locului, mă întorc în bucătărie să-mi (re)confirm anotimpul. Așa că vă propun să punem vara pe farfurie cu această rețetă de salată de verdețuri și căpșune”, scrie celebrul bucătar Adi Hădean.

Celebrul bucătar maramureșan Adi Hădean gătește rețete care să-i aducă aminte de gusturile de acasă. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul știe ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbăta seara, pentru invitații Ionelei Năstase.

Puteți să îl urmăriți pe Adi Hădean și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbăta seara, pentru invitații Ionelei Năstase.

Salată de verdețuri și căpșune. Rețeta

Salata de verdețuri cu căpșune e pregătită să fie un antreu sățios. Sau o cină rapidă. Sau poate să însoțească un grătar, la prânz, intr-un weekend de vară.

Ingrediente

  • 500 g de verdețuri
  • 250 g de căpșune proaspete
  • 150 g de brânză moale de capră
  • 2 avocado coapte
  • 2 șalote sau o ceapă roșie mică
  • optional, o mână de nuci sau alune, pentru un plus de textură

Pentru dressing

  • 200 g – 250 g de căpșune
  • o lingură (35 ml) de oțet balsamic
  • 3 linguri (100 ml) de ulei de măsline
  • sare
  • piper roșu

Mod de preparare

  • Se pun laolaltă verdețurile, căpșunele și avocado tăiate felii, și ceapa julienne.
  • Mărunțim brânza de capră, iar nucile, rumenite într-o tigaie, le-am presărat deasupra.
  • Pentru dressing, se pun căpșunele, împreună cu oțetul și uleiul, într-un blender, pentru un minut.
  • Puneți sare și piper după gust.

Cum aflăm ce legumă ori fruct conține pesticide

  • Unele fructe şi legume din supermarketuri şi din pieţe au nişte stickere lipite, care conţin câteva cifre. Acestea sunt codurile PLU stabilite de Federaţia Internaţională pentru standardul produselor şi sunt folosite din anul 1990.
  • Este un cod din 4 sau 5 cifre care arată cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic. Dacă produsul are codul de pe autocolant format din 4 cifre, înseamnă că a fost crescut convenţional, adică s-au folosit îngrăşăminte chimice şi pesticide.
  • De exemplu, un măr pe care este înscris codul 4015. Dacă ar fi avut codul 94015, ar fi indicat faptul că a fost crescut într-un mediu bio. Un măr modificat genetic ar fi avut codul 84015, arată digi24.ro.
  • Codurile PLU din 5 cifre pot începe cu cifra 8 sau cu cifra 9. Cele care încep cu 8 arată faptul că vegetalele respective au fost modificate genetic. De aceea, este indicat să evitaţi astfel de produse. Dacă, în schimb, codul începe cu cifra 9, înseamnă că producţia a fost cultivată ecologic. E bine de știut faptul că nu toate legumele şi fructele de import au înscris pe etichetă codul PLU.

Căpșunile din piață pot conține chimicale. Cum știm ce să cumpărăm

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre