Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată japoneză de castraveți, tocmai bună pentru o cină sănătoasă

Salată japoneză de castraveți, tocmai bună pentru o cină sănătoasă
După mesele îmbelșugate de Crăciun și apoi de Anul nou, ca să nu le mai punem la socoteală pe cele dintre ele, s-au consumat multe și grele. Prima săptămână din an începe cu nevoia firească de a ușura organismul.

O masă simplă, răcoritoare și care vă va lăsa o senzație de detox, e această salata  japoneză de castraveți. Unde mai puneți că e lowcarbo, keto, fără zaharuri și plin de aromă. Japonezii o iubesc, și la fel putem face și noi.

Ingrediente pentru Salată japoneză de castraveți

3 – 4 castraveți de mărime medie

1,5 – 2 linguri de oțet de orez

1 – 1,5 linguri sos de soia

0.5 lingură ulei de susan

0,5 linguriță de îndulcitor din Monk Fruit

1 cățel de usturoi

Mod de preparare

Tăiați 3 – 4 castraveți proaspeți. Puteți face felii foarte subțiri sau mai groase, așa că alegeți ceea ce vă place mai mult. Adăugați într-un castron feliile de castraveți, apoi adăugați 1,5 până la 2 linguri de oțet de orez, 1 până la 1,5 linguri de sos de soia, 1/2 linguriță de ulei de susan și, opțional, 1/2 linguriță de îndulcitor  din Monk fruit. Acesta e un îndulcitor natural, asemănător cu ștevia.

Tocați mărunt 1 cățel de usturoi și adăugați în bol. Opțional, îl puteți presa.

Apoi masați bine totul împreună, cu mâinile, ca să se pătrundă mai bine. Lăsați salata japoneză de castraveți să stea timp de 30 de minute înainte de a o mânca, pentru a absorbi aromele. Când este gata de servire, puneți deasupra semințe de susan și fulgi de chili. Puteți folosi și alune tocate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre