Salata mexicană de orez cu ardei iute merită încercată doar pentru dressing. Veți simți gustul de lămâie picantă, coriandru proaspăt, fasole neagră plină de proteine și orez condimentat afumat, acoperit cu chipsuri tortilla pentru un plus de crocant.
Ingrediente pentru salata mexicană de orez cu ardei iute
Pentru orez: 250 g de orez fiert
1 linguriță de paprika afumată
1 linguriță de usturoi sau ceapă granulată
1/2 linguriță de chimen
1 lingură de piure de roșii
1 linguriță de ulei
Pentru salată: 1 conservă de fasole neagră
1 ardei (gras) roșu
150 g de porumb dulce (din știulete sau la conservă)
1 ceapă roșie medie
3 cepe de primăvară
1 lămâie verde
20 g de coriandru
Pentru sos: 3 linguri de iaurt vegetarian simplu, neîndulcit, neîndulcit
1 lămâie verde, coaja și sucul
1 lingură de ardei iute tocat fin
2 lingurițe de lichid din borcanul de jalapeño
un vârf de cuțit de sare
Pentru servire (opțional): Chipsuri de tortilla zdrobite
Mod de preparare
Într-un castron mare, adăugați piureul de roșii, paprika, usturoiul/ceapa granulată, uleiul și 3 linguri de apă. Amestecați până când se combină bine și apoi adăugați orezul. Amestecați până când orezul este complet acoperit. Se condimentează bine cu sare și piper. Clătiți și scurgeți fasolea neagră și adăugați-o în bolul cu orez. Se amestecă bine.
Se taie mărunt ceapa roșie și se adaugă într-un castron mic. Stoarceți sucul de lămâie, asigurați-vă că ceapa este acoperită de suc și puneți-o deoparte. Tăiați mărunt ardeiul, ceapa de primăvară și coriandrul. Păstrați 1/3 din coriandru pentru dressing. Adăugați în bolul mare împreună cu porumbul, ceapa roșie și sucul de lămâie rămas în bol.
Adăugați toate ingredientele pentru dressing, inclusiv coriandrul în plus, în castronul în care era ceapa și amestecați bine. Se condimentează după gust. Se stropește lămâia peste salată, se acoperă cu chipsuri tortilla și se savurează.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook