Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată verde cu creveți și sos de iaurt

Salată verde cu creveți și sos de iaurt
Cu doar puține ingrediente și un timp scurt de preparare ne putem asigura una din mesele principale, preparând această delicioasă salată.

O idee pentru o masă sănătoasă și lejeră, poate fi această Salată verde cu creveți și sos de iaurt. Se prepară ușor, iar gustul e desăvârșit. Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă de salată pe bază de creveți, salata verde, iaurt, dar şi alte ingrediente delicioase, pe care a denumit-o Salata pescarului.

Ingrediente pentru Salată cu creveți și sos de iaurt

creveți, sare și piper, unt și ulei de măsline, 1-2 căței de usturoi, boia de ardei, salată verde în buchete mici, 400 gr iaurt, 100 gr maioneză, 1-2 castraveți, mărar, 1 linguriță miere, hrean, sucul de la 2 lămâi, coaja de la o lămâie, sare și piper

Preparare Salată cu creveți și sos de iaurt

Frunzele de salată verde, după ce li se îndepărtează cotoarele, se spală bine, se scurg și se așază frumos într-o salatieră adâncă, sau o farfurie adâncă, răsfirându-se pe margini ca petalele unei flori.

Creveții, asezonați cu sare, piper și boia de ardei, se trag la tigaie în puțin ulei de măsline cu unt și 1-2 căței de usturoi, presați.

Creveții se trag la tigaie timp de 2-3 minute, nu mai mult, apoi se scot si se așază din loc în loc, peste frunzele de salată verde și în interiorul acestora.

Pentru dressing, se prepară un sos de iaurt cu castraveți și mărar, asemănător cu celebrul Sos tzatziki, dar fără usturoi. Usturoiul va da gust creveților atunci când sunt trași la tigaie. Castraveții se curăță de coajă, se toacă mărunt și se scurg de lichid. Se adaugă peste iaurtul amestecat cu maioneza și mărarul tocat mărunt. Se mai adaugă 1 linguriță de miere și pastă de hrean, coaja rasă de la o lămâie, sucul de la două lămâi, sare și piper după gust.

Sosul de iaurt cu castraveți și mărar se va pune în interiorul frunzelor de salată verde, amestecându-l cu creveții deja puși acolo. Este o salată ușoară și fresh, de vară, tocmai potrivită pentru una dintre mesele principale ale zilei în tot timpul anului, însă.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum reușește Răzvan Simion să dezamăgească toate femeile din viața lui. A comis-o din nou!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre