Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărățele crocante cu sos Pesto și cașcaval. Rețetă

Sărățele crocante cu sos Pesto și cașcaval. Rețetă
Dacă doreşti un aperitiv rapid şi extraordinar de gustos pentru orice masă, l-ai găsit. Aceste sărăţele crocante cu cașcaval sunt delicioase! 

Sărățele crocante cu sos Pesto și cașcaval sunt întotdeauna o idee minunată când ai musafiri, iar patiseria sărată poate fi aperitivul perfect. Sărățele de tot felul se găsesc și în magazine, dar cele făcute acasă sunt mult mai gustoase pentru se pot face după gustul fiecăruia.Pentru un preț foarte mic, puteți face acasă cele mai bune sărățele. Partea cea mai bună este că le puteți prepara în după gustul fiecăruia. Merg bine lângă o bere dar și lângă un pahar de vin! Se fac usor, sunt aspectuoase dar și mult mai delicioase decât cele din magazin.

Dacă preferați aromele italienești, se pot adăuga puțin oregano și busuioc la final. Dacă vreți, puteți pune în aluat brânză, cașcaval ori parmezan. Dacă vreți ceva mai rustic, poți oricând să adaugi o lingură de bulion în compoziție. Astăzi însă propunem sărățele cu sos Pesto și cașcaval. 

Ingrediente:

1 pachet aluat foitaj (800 g)

1 borcan pesto cu busuioc

50 g parmezan sau caşcaval maturat

1 ou, pentru uns

seminţe de susan

Mod de preparare sărățele cu sos Pesto și cașcaval: 

Decongelezi aluatul. Ungi fiecare foaie cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi presari parmezan sau caşcaval dat prin răzătoarea mică. Tai fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 12 cm. 

Le răsuceşti şi le aşezi în tăvi cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele, deoarece vor creşte la copt.

Le ungi cu ou bătut şi presari seminţe de susan negru sau alb, după preferinţă. Le dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, şi le coci până se rumenesc uşor. Se servesc calde, cu sosul preferat.

Foto: Facebook

Sos de usturoi cu iaurt. Ingredientul ideal pentru fripturi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre