Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima strigare! Sărmăluțe în foi de viță, super rețeta lui Vlăduț

Ultima strigare! Sărmăluțe în foi de viță, super rețeta lui Vlăduț
De Crăciun, aproape în toate bucătăriile din România miroase a sarmale. Aproape toată lumea le prepară în frunză de varză dar, pentru a schimba puțin regimul, vă propunem o rețetă cu adevărat fabuloasă de sărmăluțe în foi de viță.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit într-o emisiune rețeta sa proprie de sărmăluțe în foi de viță. Iar pentru că, cel ,mai simplu, este să învățăm de la cunoscători, vă propunem să vă lăsați inspirați de simpaticul bucătar și să îi preparați și voi rețeta.

Ingrediente pentru rețeta de Sărmăluțe în foi de viță

1 kg carne de porc și vită

foi de viță

sare

piper

50-75 gr orez cu bob rotund

2 cepe roșii

50 ml ulei

2 legături de mărar

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de leuștean

800 ml bulion de roșii

Mod de preparare

Pentru început, foile de viță se opăresc în apă clocotită cu sare și se lasă la scurs.

Separat, ceapa se curăță, se toacă solzișori si se călește în ulei încins. Se adaugă orezul și se amestecă până începe să înflorească, apoi se stinge focul și se lasă la răcit. Se adaugă verdeața tocată, carnea măcinată, sarea și piperul și se amestecă bine toate ingredientele.

Urmează etapa cea mai importantă: prepararea sarmalelor. Sărmăluțele în foi de viță se rulează exact ca și cele preparate în frunze de varză. E important să dozați în așa fel amestecul încât să obțineți sărmăluțe de aceeași dimensiune.  După ce ați pregătit sărmăluțele în foi de viță, acestea  se așază în oală, sub formă de horă, în straturi alternând cu straturi de bulion. Se completează cu apă până când sunt ușor acoperite și se fierb pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la foc încet, acoperite. Se servesc cu un iaurt acrișor și cu mămăligă.

Sursa: a1.ro

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre