Simona Ionescu / Redactor Șef

Secrete pentru cei mai buni cartofi natur. Doar bucătarii din restaurantele celebre le cunosc

Secrete pentru cei mai buni cartofi natur. Doar bucătarii din restaurantele celebre le cunosc
De ce oare cartofii natur sunt mai buni la restaurant decât acasă? Care să fie trucul pe care gospodinele nu-l cunosc?

Primul lucru pe care trebuie să-l știți când vă decideți să pregătiți cartofi natur este că nu puteți utiliza orice fel de cartofi. Iar pentru a prepara cei mai buni cartofi natur e indicat să alegeți soiuri cu un conținut scăzut de amidon. Curățați bine cartofii, spălați și puneți în apa rece, niciodată în apă clocotită pentru că vor rămâne cruzi pe dinăuntru.

Ca să aibă un gust mai bun, e important să puneți și sare în apa în care fierb. După ce s-au fiert, lăsați cartofii la scurs, apoi adăugați untul și smântâna și aceștia vor fi mult mai cremoși. Pentru un plus de savoare, presărați usturoi, pătrunjel sau mărar. Sau, dacă vă ține punga și puțin ulei de trufe.

Cu ce preparate se pot combina cartofii natur

Cartofii natur merg foarte bine alături de pește, carne la cuptor sau la grătar, indiferent că e de pui, porc sau vită. Cine dorește să-i consume simpli, vor descoperi ce gust senzațional au dacă vor alege și o salată lângă ei, de varză, roșii sau salată verde.

Beneficiile cartofilor pentru sănătate

O altă opțiune ar fi să alegeți legume la grătar sau la cuptor, respectiv roșii, ardei, vinete, dovlecei sau orice altceva vă poftește inima.

Cartofii vă scapă de panarițiu

Pe lângă faptul că țin de foame, oferind sațietate, cartofii mai au și alte beneficii uriașe pentru organism. Aceștia sunt recomandați persoanelor care au probleme cu inima și rinichii, grație conținutului mare în potasiu și magneziu, care previne litiaza renală. Pâinea poate fi înlocuită cu succes folosind cartofi, iar sucul acestora vindecă gastritele, dispepsiile și ulcerele gastrice și duodenale.

Pe de altă parte, pudra de cartofi sau cataplasmele cu cartofi cruzi sunt excepționali în panarițiu, întrucât atenuează iritațiile și inflamațiile. Nu în ultimul rând, cartofii sunt cei mai buni prieteni ai doamnelor, pentru că redă frumusețea tenului. Tot ce aveți de făcut este să aplicați felii subțiri de cartofi pe față și veți vedea diferența.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre