Shakshuka sau ouă poșate în sos de roșii e un fel de mâncare oriental foarte popular în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Acest preparat se servește ca mic dejun în mod obișnuit sau chiar ca cină. Ca orice preparat care se gătește în mai multe țări, shakshuka sau chakchouka are originea controversată. Aceasta este revendicată de Maroc, Algeria, Tunisia, dar și de alte țări arabe.
Reprezintă ochiuri de ouă într-un sos de roșii. De obicei este servită la micul dejun. Dar poate fi savurată cu succes și la o cină. Este o rețetă versatilă, în afară de roșii, ceapă și ardei puteți adaugă și alte legume pe placul vostru.
Shakshuka este gata foarte repede, așa că e minunată pentru brunch, prânz sau cină. Se servește cu mult pătrunjel deasupra și neapărat cu o pâine bună cu coaja crocantă.
Ingrediente:
4 ouă
2 linguri de ulei
1 ceapă medie
1 cățel de usturoi
1 ardei gras roșu
600 g roșii decojite și fără semințe sau roșii din conservă
1 lingură de pudră de chilli (la dorință)
1 lingură chimen
1 lingură boia dulce
1 linguriță de zahăr
Sare și piper
Mod de preparare:
Pregătim legumele. Ceapă tăiem peștișori, ardeiul și roșiile cubulețe. Pisam usturoiul.
Într-o tigaie încălzim uleiul și călim ceapă până se înmoaie bine.
Adăugăm usturoiul, ardeiul, condimentele și lăsăm să se înăbușe un pic, 2-3 minute.
Adăugăm roșiile, zahărul. Lăsăm la foc mediu până ce căpătăm consistență unui sos, xam15-20 minute
Sărăm și pipăram.
Spargem ouăle câte unul, acoperim și lăsăm la foc mic până sunt gata.
Foto: Facebook
Andreea Antonescu s-a accidentat la Survivor. Ce a pățit cântăreața
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook